Ayyıldız, Vakfıkebir’de muhtarları dinledi, sorunları yerinde inceledi
Ayyıldız, Vakfıkebir’de muhtarları dinledi, sorunları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kurucular Kurulu Üyesi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nigâr Ayyıldız Trabzon’daki temasları kapsamında Vakfıkebir’de incelemelerde bulundu.
Anahtar Parti Kurucular Kurulu Üyesi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nigâr Ayyıldız Trabzon’daki temasları kapsamında Vakfıkebir’de incelemelerde bulundu.
Anahtar Parti Kurucular Kurulu ve MYK Üyesi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nigâr Ayyıldız Trabzon’daki temasları kapsamında Vakfıkebir’de mahalle muhtarlarıyla buluştu. Toplantıya Anahtar Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Kalkışım Vakfıkebir İlçe Başkanı Mete Yılmaz ve parti yöneticileri de katıldı.
Vakfıkebir’de gerçekleştirilen toplantıda mahallelerde yaşanan sorunlar, vatandaşların beklentileri ve yerel yönetimlerin çalışmaları ele alındı. Muhtarların görüş ve önerilerini dinleyen Ayyıldız, sahadaki sorunların doğrudan ilgili kişilerden öğrenilmesinin önemine dikkat çekti.

Ayyıldız: Sorunları sizden dinlemek istiyoruz
Toplantıda muhtarlara hitap eden Nigâr Ayyıldız kendi görüşlerini aktarmaktan ziyade mahallelerde yaşanan sorunları muhtarlardan dinlemek istediklerini ifade etti.
Ayyıldız, “Biz burada kendimiz konuşmak yerine sizin var olan sorunları dile getirmenizi isteriz ki biz de sizler adına bunları seslendirelim, yetkililere arz edelim” dedi.
Muhtarların vatandaşlarla yerel yönetimler arasındaki önemli bağlantı noktalarından biri olduğunu vurgulayan Ayyıldız, muhtarların bilgi ve tecrübelerinin yerel yönetim politikalarına yönelik çalışmalara katkı sağlayacağını belirtti.
Anahtar Parti’nin henüz TBMM’de temsil edilmediğini de hatırlatan Ayyıldız, muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen talepleri ilgili kurum ve yetkililere iletmeye devam edeceklerini kaydetti.

Öğrenci yurdu yolunda inceleme
Nigâr Ayyıldız Trabzon İl Başkanı Muhammet Kalkışım Vakfıkebir İlçe Başkanı Mete Yılmaz ve beraberindeki heyetle birlikte, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’na bağlı Adnan Demirtürk Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarının bulunduğu yol güzergâhında incelemelerde bulundu.
Hürriyet Mahallesi sınırları içerisinde yer alan yurt yolundaki ulaşım ve aydınlatma sorunlarını yerinde inceleyen Ayyıldız, özellikle şehir dışından gelen öğrencilerin ve ailelerinin kullandığı güzergâhın mevcut durumunun Vakfıkebir’e yakışmadığını dile getirdi.

“Gençlerimize daha sağlıklı bir toplum bırakmak istiyoruz”
İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Nigâr Ayyıldız öğrenci yurdu yolundaki sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Biz gençlerimize daha sağlıklı bir toplum bırakmak için uğraşıyoruz. Vakfıkebir Meslek Yüksekokuluna bağlı Adnan Demirtürk Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarının bulunduğu yol güzergâhındaki sıkıntılar bizlere iletildi. Bu sorunları dile getirmek, gerekli mercilere aktarmak ve çözüm yolu bulmak için buradayız.
Sorunu yerinde görmek istedik ki dile getirdiğimiz meseleleri doğru ifade edebilelim. Tarihi geçmişi ve kültürüyle bölgenin lideri olan Vakfıkebir ilçemize bu yol yakışmıyor. Türkiye’nin 81 ilinden gelen öğrencilerimiz ve aileleri de bu güzergâhı kullanıyor. Bu nedenle yolun bir an önce düzenlenmesi gerekiyor.”

Aydınlatma ve güvenlik endişesi
İncelemeler sırasında yolun fiziki durumunun yanı sıra aydınlatma eksikliğine de dikkat çeken Ayyıldız, öğrencilerin özellikle karanlık saatlerde yurda ulaşırken güvenlik konusunda tedirginlik yaşadıklarının kendilerine iletildiğini belirtti.
Bölgede boru değişimi ve doğal gaz çalışmaları yapıldığının ifade edildiğini aktaran Ayyıldız, çalışmaların uzun sürmesinin öğrencilerin günlük yaşamını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.
Eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin yeniden ilçeye gelmeye başladığını hatırlatan Ayyıldız, yol ve aydınlatma sorunlarının gecikmeden çözüme kavuşturulmasının önemini vurguladı.
“Çalışmaların takipçisi olacağız”
Sorunları yerinde tespit ederek not aldıklarını ifade eden Nigâr Ayyıldız Anahtar Parti teşkilatı olarak Vakfıkebir halkının yanında olmaya ve çözüm sürecini takip etmeye devam edeceklerini belirtti.
Ayyıldız, “Başkanımızla birlikte yapılması gereken tüm çalışmaları not ediyoruz. Anahtar Parti ailesi olarak Vakfıkebirli hemşehrilerimizin yanında durarak bu çalışmaların takipçisi olacağız. Tarihi geçmişi güçlü olan bu güzel ilçemize en güzel hizmetler yakışır. Bu hizmetlerin ilçemizle buluşmasına katkı sağlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Nigâr Ayyıldız açıklamasının sonunda Vakfıkebir halkına teşekkür ederek ilçenin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların takipçisi olacaklarını kaydetti.
Trabzon HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


