LÖSEV
Gökten ULUGERGERLİ
Köşe Yazarı
Gökten ULUGERGERLİ
 

Bu vergi kaçırmak değilse nedir?

Son günlerde patlak veren ve tüm yazılı ve görsel medyada tefrika halinde yayınlanan sporcu- banka yasadışı para transferlerine ne yazık ki şahit olmaktayız. Yasal yollardan hiçbir para kısa surede dörtte bir getiri sağlayamaz istisnalar dışında. Bu bilinen bir gerçektir ve bilinmektedir. Yani 4000 dolar vereceksin bir ay gibi surede 1000 dolar getiri alacaksın. Bunun diğer adı tefeciliktir. Basın haberlerine göre milyon dolarların cirit attığı bu yasa dışı işlemler be yazık ki kamu vicdanını da yaralamıştır. Zannetmiyoruz ki bu ve buna benzer yasa dışı işlemler sadece bu kişiler ve - banka arasında olmuştur. Bu fazla para kazanma hırsı sadece bu kişiler ve bu olayla sınırlı değildir elbette. Geçmişle olan Banker Kastelli olayı hala hafızalarda yerini muhafaza etmektedir. O tarihlerde yapılan yasa dışı olaylar ders olarak okullara bile girmişti. Bu halk arasında açıktan para kazanmak denilen olay, ezelde de olduğu gibi gelecekte de olacaktır, her yüz yılda bir bukalemun gibi şekil değiştirerek karşımıza çıkacaktır. Bilirsiniz hala devam ettiği söylenen tefecilik yanında kuyumcu aracılığı ile para ticareti yapılmaktadır. Hayali fonlara yatırım yapmak ve olmayan bu fonlar üzerinden haksız para kazanmak yasadışı bir olaydır. Burada, yasa dışından da daha önemli olan, vergi kaçırılması olayıdır. Haksız kazançta kaçırılan vergi, halkın vicdanını da yaralamaktadır. Haberlerde hiç vergi kaçırma hususunun dile getirilmediğini gördüm, sorum şu oldu: Bu vergi kaçırmak bu değilse nedir?    
Ekleme Tarihi: 30 Kasım 2023 - Perşembe

Bu vergi kaçırmak değilse nedir?

Son günlerde patlak veren ve tüm yazılı ve görsel medyada tefrika halinde yayınlanan sporcu- banka yasadışı para transferlerine ne yazık ki şahit olmaktayız.

Yasal yollardan hiçbir para kısa surede dörtte bir getiri sağlayamaz istisnalar dışında. Bu bilinen bir gerçektir ve bilinmektedir. Yani 4000 dolar vereceksin bir ay gibi surede 1000 dolar getiri alacaksın. Bunun diğer adı tefeciliktir.

Basın haberlerine göre milyon dolarların cirit attığı bu yasa dışı işlemler be yazık ki kamu vicdanını da yaralamıştır.

Zannetmiyoruz ki bu ve buna benzer yasa dışı işlemler sadece bu kişiler ve - banka arasında olmuştur. Bu fazla para kazanma hırsı sadece bu kişiler ve bu olayla sınırlı değildir elbette.

Geçmişle olan Banker Kastelli olayı hala hafızalarda yerini muhafaza etmektedir. O tarihlerde yapılan yasa dışı olaylar ders olarak okullara bile girmişti.

Bu halk arasında açıktan para kazanmak denilen olay, ezelde de olduğu gibi gelecekte de olacaktır, her yüz yılda bir bukalemun gibi şekil değiştirerek karşımıza çıkacaktır. Bilirsiniz hala devam ettiği söylenen tefecilik yanında kuyumcu aracılığı ile para ticareti yapılmaktadır.

Hayali fonlara yatırım yapmak ve olmayan bu fonlar üzerinden haksız para kazanmak yasadışı bir olaydır. Burada, yasa dışından da daha önemli olan, vergi kaçırılması olayıdır.

Haksız kazançta kaçırılan vergi, halkın vicdanını da yaralamaktadır.

Haberlerde hiç vergi kaçırma hususunun dile getirilmediğini gördüm, sorum şu oldu:

Bu vergi kaçırmak bu değilse nedir?

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.