Gökten ULUGERGERLİ
Köşe Yazarı
Gökten ULUGERGERLİ
 

Anket veya istişare

Sorarım size, 2 soruluk bir anket veya 3 kişilik bir isim listesi, İstikrarlı ve isabetli bir başkan seçimi için yeterli ve isabetli olabilir mi?   Olamaz şıkkını düşünenlerdenim.   Memnuniyet ve kişi tercihi, sübjektiftir. Adam uzun-kısa boyludur, güleç-somurtkandır, hemşeridir- değildir, kişisel menfaatine uygundur değildir, uysaldır dik başlıdır, yeşillik severdir, diğeri betonarme tercih edendir velhasıl neresinden bakarsanız bakınız sübjektif bir değerlendirmedir, adı ister anket olsun isterse kişi seçimi.   Kaldı ki bu değerlendirmeler, partililer tarafından yapılmaktadır. Geçen seçimlerde üç ayrı parti adaylarından ortalama olarak biri 10 bin, diğeri 18 bin, bir diğeri ise 24 bin oy almıştı.   Bu yapılanlar bence bu partilerin, kendi içlerinde daha iyisini belirlemenin ötesinde bir işe yaramamaktadır.   Peki bir evvelki seçimlere de en iyi aday ile girmemişler miydi?   Her seçimde tekrar edilen bir fuzuli işlem, diyenlerdenim.   Bence tercih, belediye başkanının, yaptıkları, yapamadıkları, bulunduğu bölgeye kazandırdıkları kazandırmadıkları, halkla bütünleşip bütünleşemediği ve buna benzer kriterler esas olarak değerlendirilmelidir.   Sizce hangisi daha isabetli bir görüşe sahiptir.   Seçilecek muhtemel başkanlar için somut değerlendirmeler gerekli olmalıdır. Ve bu değerlendirmeler dışarıdan ve de parti merkezi tarafından yerinden yapılmalıdır.      
Ekleme Tarihi: 15 Aralık 2023 - Cuma

Anket veya istişare

Sorarım size, 2 soruluk bir anket veya 3 kişilik bir isim listesi, İstikrarlı ve isabetli bir başkan seçimi için yeterli ve isabetli olabilir mi?

 

Olamaz şıkkını düşünenlerdenim.

 

Memnuniyet ve kişi tercihi, sübjektiftir. Adam uzun-kısa boyludur, güleç-somurtkandır, hemşeridir- değildir, kişisel menfaatine uygundur değildir, uysaldır dik başlıdır, yeşillik severdir, diğeri betonarme tercih edendir velhasıl neresinden bakarsanız bakınız sübjektif bir değerlendirmedir, adı ister anket olsun isterse kişi seçimi.

 

Kaldı ki bu değerlendirmeler, partililer tarafından yapılmaktadır. Geçen seçimlerde üç ayrı parti adaylarından ortalama olarak biri 10 bin, diğeri 18 bin, bir diğeri ise 24 bin oy almıştı.

 

Bu yapılanlar bence bu partilerin, kendi içlerinde daha iyisini belirlemenin ötesinde bir işe yaramamaktadır.

 

Peki bir evvelki seçimlere de en iyi aday ile girmemişler miydi?

 

Her seçimde tekrar edilen bir fuzuli işlem, diyenlerdenim.

 

Bence tercih, belediye başkanının, yaptıkları, yapamadıkları, bulunduğu bölgeye kazandırdıkları kazandırmadıkları, halkla bütünleşip bütünleşemediği ve buna benzer kriterler esas olarak değerlendirilmelidir.

 

Sizce hangisi daha isabetli bir görüşe sahiptir.

 

Seçilecek muhtemel başkanlar için somut değerlendirmeler gerekli olmalıdır. Ve bu değerlendirmeler dışarıdan ve de parti merkezi tarafından yerinden yapılmalıdır.

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.