LÖSEV

Zafer Partisi’nin İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu

Siyaset 07.01.2024 - 18:39, Güncelleme: 07.01.2024 - 18:39
 

Zafer Partisi’nin İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Azmi Karamahmutoğlu olduğunu açıkladı.

Yerel seçimlere sayılı zaman kala birçok parti il ve ilçe belediye başkanlığı düzeyindeki adaylarını peş peşe açıklamaya devam ediyor. Tüm partilerce seçim yarışında en çok üstüne düşülen ve çalışma yürütülen il olan İstanbul için adaylar da açıklanmaya devam ediyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Zafer Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayını açıkladı. Zafer Partisi’nin İBB için belirlediği aday Azmi Karamahmutoğlu oldu.   Özdağ, İstanbul adayını tanıttı Ümit Özdağ’ın açıklamaları şöyle: “Bizim adayımız Azmi Karamahmutoğlu. Azmi Bey, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı. Türkeş tarafından atanan son genel başkan. Aynı zamanda yıllardan beri belediyelerin imar düzenlerini yapan bir şirketin ortaklarından birisi. Yani yerel yönetimleri de çok iyi biliyor. İstanbul’un en büyük iki sorunu var. Birisi sığınmacı ve kaçaklar diğeri deprem. Siz İstanbul Taksim’de günün herhangi bir saatinde yürüyecek kadar kendinizi güvende hissetmiyorsunuz. Zafer’in yönettiği ve Azmi Karamahmutoğlu’nun başkanlığındaki İstanbul’da siz akşam 10’da değil, sabaha karşı 3’te bile güvende yürüyeceksiniz.”   "O da bizim sırrımız" Bunu nasıl yapacaksınız? sorusuna ise Özdağ, “O da bizim sırrımız” diyerek yanıtladı. Zafer Partisi Propaganda ve Parti Eğitiminden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Şükrüoğlu, Özdağ’ın açıklamalarını sosyal medyadan paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Sn. Ümit Özdağ açıkladı: Zafer Partisi İstanbul BŞB Başkan adayımız Azmi Karamahmutoğlu! Hayırlı, uğurlu olsun!”   Azmi Karamahmutoğlu kimdir? Azmi Karamahmutoğlu, 1958 yılında Erzurum - Oltu’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Oltu’da tamamladıktan sonra 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri olan Karamahmutoğlu, 1978-1980 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 12 Eylül darbesi sonrasında tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi’ne gönderilen Karamahmutoğlu, 1984 yılında tahliye edildikten sonra siyasete geri döndü. Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) devam eden Karamahmutoğlu, 1991 ve 1999 yıllarında Ankara Milletvekili seçildi. 1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı oldu.    
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Azmi Karamahmutoğlu olduğunu açıkladı.

Yerel seçimlere sayılı zaman kala birçok parti il ve ilçe belediye başkanlığı düzeyindeki adaylarını peş peşe açıklamaya devam ediyor. Tüm partilerce seçim yarışında en çok üstüne düşülen ve çalışma yürütülen il olan İstanbul için adaylar da açıklanmaya devam ediyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Zafer Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayını açıkladı.

Zafer Partisi’nin İBB için belirlediği aday Azmi Karamahmutoğlu oldu.

 

Özdağ, İstanbul adayını tanıttı

Ümit Özdağ’ın açıklamaları şöyle: “Bizim adayımız Azmi Karamahmutoğlu. Azmi Bey, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı. Türkeş tarafından atanan son genel başkan. Aynı zamanda yıllardan beri belediyelerin imar düzenlerini yapan bir şirketin ortaklarından birisi. Yani yerel yönetimleri de çok iyi biliyor. İstanbul’un en büyük iki sorunu var. Birisi sığınmacı ve kaçaklar diğeri deprem. Siz İstanbul Taksim’de günün herhangi bir saatinde yürüyecek kadar kendinizi güvende hissetmiyorsunuz. Zafer’in yönettiği ve Azmi Karamahmutoğlu’nun başkanlığındaki İstanbul’da siz akşam 10’da değil, sabaha karşı 3’te bile güvende yürüyeceksiniz.”

 

"O da bizim sırrımız"

Bunu nasıl yapacaksınız? sorusuna ise Özdağ, “O da bizim sırrımız” diyerek yanıtladı.

Zafer Partisi Propaganda ve Parti Eğitiminden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Şükrüoğlu, Özdağ’ın açıklamalarını sosyal medyadan paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Ümit Özdağ açıkladı: Zafer Partisi İstanbul BŞB Başkan adayımız Azmi Karamahmutoğlu! Hayırlı, uğurlu olsun!”

 

Azmi Karamahmutoğlu kimdir?

Azmi Karamahmutoğlu, 1958 yılında Erzurum - Oltu’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Oltu’da tamamladıktan sonra 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri olan Karamahmutoğlu, 1978-1980 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

12 Eylül darbesi sonrasında tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi’ne gönderilen Karamahmutoğlu, 1984 yılında tahliye edildikten sonra siyasete geri döndü. Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) devam eden Karamahmutoğlu, 1991 ve 1999 yıllarında Ankara Milletvekili seçildi. 1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı oldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.