LÖSEV

Yerel seçimler öncesi emekliye “Seyyanen Zam” geliyor

Ekonomi 19.07.2023 - 15:54, Güncelleme: 19.07.2023 - 15:54
 

Yerel seçimler öncesi emekliye “Seyyanen Zam” geliyor

Emekli maaşına seyyanen zam için bütçe elverişli olmadığından enflasyon farkına ek 6-8 puanlık bir refah payı ile yüzde 25 seviyesinde artış gerçekleştirilmişti

Emekli maaşı zammı yüzde 25’te kalınca milyonlarca kişi ‘emekli maaşına seyyanen zam yapılacak mı?’ sorusunu merak ediyordu. Bütçenin emekliye seyyanen zamma elverişli olmaması nedeniyle ek bir zam yapılamayacağının açıklanması hayal kırıklığı yaratmıştı. Emekli maaşına seyyanen zam için bütçenin elverişli olmadığı belirtilerek, enflasyon farkına ek olarak 6-8 puanlık bir refah payı ile yüzde 25 seviyesinde artış gerçekleştirilmişti. Karar geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’den de duyuruldu.   Emekliye seyyanen zam için yeni iddia Cumhuriyet'te yer alan habere göre, bu görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘emekliye istenilen düzeyde zammın ileri bir tarihte olabileceğini’ belirttiği ileri sürülmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Aralık 2023 ya da Ocak 2024’te, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memurlara olduğu gibi ‘emeklilere de seyyanen zam yapılsın’ isteğinin yerine getireceği belirtiliyor. Bu kapsamda hem vergi artışları hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turu sonrasında, 2024’ün başına dek Hazine’deki varlığın güçleneceğini öngörülürken, AKP’nin 2024’e kadar emekli maaşları için yeni bir hamle yapabileceği öğrenildi. Erdoğan’ın, Mart 2024 yılında yapılması beklenen yerel seçimler öncesinde “Bahçeli’nin de isteğini kırmayarak, emekli aylıklarına yapılacak seyyanen artışları kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtmayı istediği” belirtiliyor.    
Emekli maaşına seyyanen zam için bütçe elverişli olmadığından enflasyon farkına ek 6-8 puanlık bir refah payı ile yüzde 25 seviyesinde artış gerçekleştirilmişti

Emekli maaşı zammı yüzde 25’te kalınca milyonlarca kişi ‘ emekli maaşına seyyanen zam yapılacak mı?’ sorusunu merak ediyordu. Bütçenin emekliye seyyanen zamma elverişli olmaması nedeniyle ek bir zam yapılamayacağının açıklanması hayal kırıklığı yaratmıştı.

Emekli maaşına seyyanen zam için bütçenin elverişli olmadığı belirtilerek, enflasyon farkına ek olarak 6-8 puanlık bir refah payı ile yüzde 25 seviyesinde artış gerçekleştirilmişti. Karar geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’den de duyuruldu.

 

Emekliye seyyanen zam için yeni iddia

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, bu görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘emekliye istenilen düzeyde zammın ileri bir tarihte olabileceğini’ belirttiği ileri sürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Aralık 2023 ya da Ocak 2024’te, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memurlara olduğu gibi ‘emeklilere de seyyanen zam yapılsın’ isteğinin yerine getireceği belirtiliyor.

Bu kapsamda hem vergi artışları hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turu sonrasında, 2024’ün başına dek Hazine’deki varlığın güçleneceğini öngörülürken, AKP’nin 2024’e kadar emekli maaşları için yeni bir hamle yapabileceği öğrenildi.

Erdoğan’ın, Mart 2024 yılında yapılması beklenen yerel seçimler öncesinde “Bahçeli’nin de isteğini kırmayarak, emekli aylıklarına yapılacak seyyanen artışları kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtmayı istediği” belirtiliyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.