Av. Abide GÜLEL
Köşe Yazarı
Av. Abide GÜLEL
 

Batı Hollywood’da asgari ücret isyanı!

ABD’de de gündem asgari ücret... Kaliforniya eyaletinde yer alan Los Angeles ilçesindeki 35 bin nüfuslu Batı Hollywood'da saatlik asgari ücret 19,08 dolara yükseldi. Amerika’nın en yüksek asgari ücretinin verildiği yerdeki işverenler endişeli.   Kaliforniya’da asgari ücret 15,50 dolar olmasına rağmen, üyelerinin çoğunluğunun eşcinsel olduğu bir kent konseyine sahip Batı Hollywood’da belediye meclisinin onayladığı yönetmeliğe göre, asgari ücret (saat başına) 19,08 dolara yükseldi. Yönetmelik, tüm tam zamanlı çalışanların hastalık izni, tatil veya diğer kişisel ihtiyaçlar için yılda en az 96 saat ücretli, 80 saat ücretsiz izin almasına da imkân tanıyor.    Asgari ücretteki artışı aşırı bulan işletmeler, yeni istihdamlar konusunda geri adım attı. Özellikle küçük işletmeler çalışan sayılarını yarı yarıya düşürmeye başladı.    Son maaş artışının yürürlüğe girdiği sıralarda 50'den fazla yerel işletme belediye meclisine endişelerini açıklayan bir mektup yazdı. İşletmeler, 2025 yılına kadar asgari ücret artışlarının ertelenmesi çağrısında bulundu.   Bu arada, yine Kaliforniya’da sağlık çalışanları, saat başına 25 dolar asgari ücret içeren bir sözleşme imzaladı. Eyalet çapındaki fast food işçileri de yakında saat başına 20 dolar asgari ücret alacak.   Saatlik asgari ücret San Francisco'da 18,07 dolar; Los Angeles'ta 16,78 dolar; Washington 15,74 dolar.   Kanada’da ise saatlik asgari ücret 1 Ocak 20242’ten itibaren 19 dolar oldu.   AVRUPA’DA DA YÜKSELDİ Asgari ücret, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde de yükseldi. İngiltere'de asgari ücret saat başına 12,67 Euro’ya yükseltiliyor. Yeni rakam Nisan 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek.   Fransa'da asgari ücretler 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere revize edildi. Asgari ücretler aylık 1.747,20 Euro’dan 1.766,92 Euro’ya, saat başına ücret 11,52 Euro'dan 11,65 Euro'ya yükseltildi.    
Ekleme Tarihi: 23 Mart 2024 - Cumartesi

Batı Hollywood’da asgari ücret isyanı!

ABD’de de gündem asgari ücret... Kaliforniya eyaletinde yer alan Los Angeles ilçesindeki 35 bin nüfuslu Batı Hollywood'da saatlik asgari ücret 19,08 dolara yükseldi. Amerika’nın en yüksek asgari ücretinin verildiği yerdeki işverenler endişeli.

 

Kaliforniya’da asgari ücret 15,50 dolar olmasına rağmen, üyelerinin çoğunluğunun eşcinsel olduğu bir kent konseyine sahip Batı Hollywood’da belediye meclisinin onayladığı yönetmeliğe göre, asgari ücret (saat başına) 19,08 dolara yükseldi. Yönetmelik, tüm tam zamanlı çalışanların hastalık izni, tatil veya diğer kişisel ihtiyaçlar için yılda en az 96 saat ücretli, 80 saat ücretsiz izin almasına da imkân tanıyor. 

 

Asgari ücretteki artışı aşırı bulan işletmeler, yeni istihdamlar konusunda geri adım attı. Özellikle küçük işletmeler çalışan sayılarını yarı yarıya düşürmeye başladı. 

 

Son maaş artışının yürürlüğe girdiği sıralarda 50'den fazla yerel işletme belediye meclisine endişelerini açıklayan bir mektup yazdı. İşletmeler, 2025 yılına kadar asgari ücret artışlarının ertelenmesi çağrısında bulundu.

 

Bu arada, yine Kaliforniya’da sağlık çalışanları, saat başına 25 dolar asgari ücret içeren bir sözleşme imzaladı. Eyalet çapındaki fast food işçileri de yakında saat başına 20 dolar asgari ücret alacak.

 

Saatlik asgari ücret San Francisco'da 18,07 dolar; Los Angeles'ta 16,78 dolar; Washington 15,74 dolar.

 

Kanada’da ise saatlik asgari ücret 1 Ocak 20242’ten itibaren 19 dolar oldu.

 

AVRUPA’DA DA YÜKSELDİ

Asgari ücret, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde de yükseldi. İngiltere'de asgari ücret saat başına 12,67 Euro’ya yükseltiliyor. Yeni rakam Nisan 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek.

 

Fransa'da asgari ücretler 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere revize edildi. Asgari ücretler aylık 1.747,20 Euro’dan 1.766,92 Euro’ya, saat başına ücret 11,52 Euro'dan 11,65 Euro'ya yükseltildi.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.