LÖSEV

Vergili: Madımak olayı hoşgörüsüzlüğün ve karanlığın bir göstergesiydi

Gündem 02.07.2023 - 23:54, Güncelleme: 02.07.2023 - 23:54
 

Vergili: Madımak olayı hoşgörüsüzlüğün ve karanlığın bir göstergesiydi

İş insanı, siyasetçi, Belediye Başkan adayı Erhan Vergili, 30 yıl önce 33 aydına mezar olan Madımak Oteli’ndeki katliamının yıldönümünde anma mesajı yayınladı.

Sarıyerli iş insanı, siyasetçi ve Belediye Başkan adayı Erhan Vergili mesajında şu ifadeleri kullandı: “2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Olayı'nın yıldönümü. Sivas Madımak Olayı, Türkiye'nin hafızasında derin bir yara açan, insanlık dışı bir saldırıydı. Bugün, bu acı olayı hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak önemlidir. Madımak Oteli'nde toplanan yüzlerce aydın, sanatçı, yazar ve düşünce insanı, aşağılık bir terör saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. Bu insanlar, farklı düşünceleri ve fikirleriyle toplumun zenginliğini temsil ediyorlardı. Sivas Madımak Olayı, hoşgörüsüzlüğün, şiddetin ve karanlığın bir göstergesiydi. Bu olay, düşünceleri ve ifade özgürlüğünü hedef alan bir saldırıydı. Bugün, toplum olarak, bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için birlikte hareket etmeliyiz. Sivas Madımak Olayı'nın acısını hala derinden hissediyoruz. Ancak, bu olaydan çıkaracağımız önemli dersler var. İnsanların farklılıklarını kabul etmek, hoşgörü ve saygıyla yaklaşmak, demokratik değerlere sahip çıkmak ve ifade özgürlüğünü savunmak zorundayız. En önemli şey, bu olayı hatırlayarak gelecekte benzer trajedilerin yaşanmaması için çalışmak ve insan haklarına, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye sahip çıkmaktır.”      
İş insanı, siyasetçi, Belediye Başkan adayı Erhan Vergili, 30 yıl önce 33 aydına mezar olan Madımak Oteli’ndeki katliamının yıldönümünde anma mesajı yayınladı.

Sarıyerli iş insanı, siyasetçi ve Belediye Başkan adayı Erhan Vergili mesajında şu ifadeleri kullandı:

“2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Olayı'nın yıldönümü. Sivas Madımak Olayı, Türkiye'nin hafızasında derin bir yara açan, insanlık dışı bir saldırıydı. Bugün, bu acı olayı hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak önemlidir. Madımak Oteli'nde toplanan yüzlerce aydın, sanatçı, yazar ve düşünce insanı, aşağılık bir terör saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. Bu insanlar, farklı düşünceleri ve fikirleriyle toplumun zenginliğini temsil ediyorlardı. Sivas Madımak Olayı, hoşgörüsüzlüğün, şiddetin ve karanlığın bir göstergesiydi. Bu olay, düşünceleri ve ifade özgürlüğünü hedef alan bir saldırıydı. Bugün, toplum olarak, bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için birlikte hareket etmeliyiz. Sivas Madımak Olayı'nın acısını hala derinden hissediyoruz. Ancak, bu olaydan çıkaracağımız önemli dersler var. İnsanların farklılıklarını kabul etmek, hoşgörü ve saygıyla yaklaşmak, demokratik değerlere sahip çıkmak ve ifade özgürlüğünü savunmak zorundayız. En önemli şey, bu olayı hatırlayarak gelecekte benzer trajedilerin yaşanmaması için çalışmak ve insan haklarına, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye sahip çıkmaktır.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.