LÖSEV

Tambova: “Ecevit’i referans göstermesi tam bir akıl tutulmasıdır”

Siyaset 27.04.2023 - 21:39, Güncelleme: 27.04.2023 - 21:53
 

Tambova: “Ecevit’i referans göstermesi tam bir akıl tutulmasıdır”

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclis üyesi Dilara Tambova yaptığı açıklamada DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a tepki gösterdi.

Demokratik Sol Parti, Parti Meclis Üyesi Dilara Tambova, "Ülkemiz, çok tarihi bir seçim süreci içindeyken; Demokratik Sol Parti de kuruluşundan bu yana, en büyük savrulmayı, ilkesizliği ve boşluğu yaşamaktadır. Bugün Genel Başkan sıfatıyla partiyi “temsil” eden sayın Önder Aksakal, kendi hayat çizgisini ve siyasetten beklentisini, DSP’nin varlığı üzerinden kurgulamış ve kendisine yaratmış olduğu menfi siyaset dönemini de yersiz ve nezaketsiz bir üslupla sürdürmektedir. Ayrıca yaptığı tüm talihsiz eylemler ve söylemler için sayın Bülent Ecevit’i referans göstermesi de tam bir akıl tutulmasıdır; zira Ecevit asla entellektüel ve nezaket dışı söylemler dile getirmeyeceği gibi tarihsel bilginin ve gerçekliğin dışına da çıkmamıştır. Sayın Önder Aksakal’ın, basına yansıyan açıklamalarında, sayın Kılıçdaroğlu hakkında sarf ettiği sözler; Ecevit’in nazik ve seviyeli üslubuyla bağdaşmayacağı gibi ispata muhtaç ifadelerdir. CHP’yi ve Millet İttifakını, alenen; terörle özdeşleştiren ve sayın Kılıçdaroğlu’nu, Seyyid Rıza ile bir tutan açıklamalar; Cumhurbaşkanı’na, ne derece itaat edeceğine dönük, bağlılık içeren mesajlar kabilinden ifadelerdir. Ayrıca! Bir siyasetçi, başka bir siyasetçiyi; eşinin yapmış olduğu açıklamalar üzerinden değil sadece bireysel ifadeleri doğrultusunda eleştirmelidir; zira siyaseten de muadili, kişinin bizatihi kendisidir. Bütün bu ithamları öncelikle sayın Erdoğan’la paylaşıp, Millet İttifakı’nın terörle iltisaklı olduğuna dair elindeki bilgi ve belgeleri, devletin başı olarak sayın Cumhurbaşkanı’na sunması ve iktidarın da gereğini yapması, en makul olanıdır. Zira bu iddiaların doğruluğunu teyid edecek bilgi, iktidarın yetkili kurullarında mevcuttur ve onların sorumluluğundadır. Bugün Millet İttifakı’nın, ABD tarafından desteklendiğini iddia edip, Ak Parti'yi ise milli ilan etme gayretini sarf etmeden önce Genel Başkanı olduğu partiyi ve her zora düştüğünde, kendisine kalkan olarak kullandığı Bülent Ecevit’i, zamanında ABD ile bir olup, Ak Parti'nin iktidardan uzaklaştırdığını bilmiyor ya da hatırlamak istemiyor olsa gerek. Zira şimdiden Ak Parti'nin sözcüsü gibi hitap etmekte ve savunuculuğunu yapmaktadır. Bilinmelidir ki, sayın Aksakal’ın açıklamaları sadece kendisini bağlamaktadır çünkü Ecevit terbiyesi ve dürüstlüğü ile siyaset yapan ve DSP ahlakını benimseyen hiç kimsenin, böylesi etik ve nezaket dışı söylemlerde bulunması beklenemez. Tüm eleştiriler, hukuk ve demokrasi içinde kalarak yapılır ve ispata muhtaç açıklamaların, hukuki açıdan da sakıncalı olacağı bilinciyle hareket edilir. Bugün, içinde bulunduğumuz bu süreç DSP kimliği, ideolojisi ve kültürüyle asla bağdaşmayan; belli, bir kaç kişinin ikbal beklentisi ve cesaret yoksunluğu nedeniyle yaşanan; geçici ve asla hatırlamak istemediğimiz bir süreçtir." ifadelerini kullandı.        
Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclis üyesi Dilara Tambova yaptığı açıklamada DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a tepki gösterdi.

Demokratik Sol Parti, Parti Meclis Üyesi Dilara Tambova, "Ülkemiz, çok tarihi bir seçim süreci içindeyken; Demokratik Sol Parti de kuruluşundan bu yana, en büyük savrulmayı, ilkesizliği ve boşluğu yaşamaktadır. Bugün Genel Başkan sıfatıyla partiyi “temsil” eden sayın Önder Aksakal, kendi hayat çizgisini ve siyasetten beklentisini, DSP’nin varlığı üzerinden kurgulamış ve kendisine yaratmış olduğu menfi siyaset dönemini de yersiz ve nezaketsiz bir üslupla sürdürmektedir. Ayrıca yaptığı tüm talihsiz eylemler ve söylemler için sayın Bülent Ecevit’i referans göstermesi de tam bir akıl tutulmasıdır; zira Ecevit asla entellektüel ve nezaket dışı söylemler dile getirmeyeceği gibi tarihsel bilginin ve gerçekliğin dışına da çıkmamıştır.

Sayın Önder Aksakal’ın, basına yansıyan açıklamalarında, sayın Kılıçdaroğlu hakkında sarf ettiği sözler; Ecevit’in nazik ve seviyeli üslubuyla bağdaşmayacağı gibi ispata muhtaç ifadelerdir. CHP’yi ve Millet İttifakını, alenen; terörle özdeşleştiren ve sayın Kılıçdaroğlu’nu, Seyyid Rıza ile bir tutan açıklamalar; Cumhurbaşkanı’na, ne derece itaat edeceğine dönük, bağlılık içeren mesajlar kabilinden ifadelerdir. Ayrıca! Bir siyasetçi, başka bir siyasetçiyi; eşinin yapmış olduğu açıklamalar üzerinden değil sadece bireysel ifadeleri doğrultusunda eleştirmelidir; zira siyaseten de muadili, kişinin bizatihi kendisidir. Bütün bu ithamları öncelikle sayın Erdoğan’la paylaşıp, Millet İttifakı’nın terörle iltisaklı olduğuna dair elindeki bilgi ve belgeleri, devletin başı olarak sayın Cumhurbaşkanı’na sunması ve iktidarın da gereğini yapması, en makul olanıdır. Zira bu iddiaların doğruluğunu teyid edecek bilgi, iktidarın yetkili kurullarında mevcuttur ve onların sorumluluğundadır.

Bugün Millet İttifakı’nın, ABD tarafından desteklendiğini iddia edip, Ak Parti'yi ise milli ilan etme gayretini sarf etmeden önce Genel Başkanı olduğu partiyi ve her zora düştüğünde, kendisine kalkan olarak kullandığı Bülent Ecevit’i, zamanında ABD ile bir olup, Ak Parti'nin iktidardan uzaklaştırdığını bilmiyor ya da hatırlamak istemiyor olsa gerek. Zira şimdiden Ak Parti'nin sözcüsü gibi hitap etmekte ve savunuculuğunu yapmaktadır.

Bilinmelidir ki, sayın Aksakal’ın açıklamaları sadece kendisini bağlamaktadır çünkü Ecevit terbiyesi ve dürüstlüğü ile siyaset yapan ve DSP ahlakını benimseyen hiç kimsenin, böylesi etik ve nezaket dışı söylemlerde bulunması beklenemez. Tüm eleştiriler, hukuk ve demokrasi içinde kalarak yapılır ve ispata muhtaç açıklamaların, hukuki açıdan da sakıncalı olacağı bilinciyle hareket edilir.

Bugün, içinde bulunduğumuz bu süreç DSP kimliği, ideolojisi ve kültürüyle asla bağdaşmayan; belli, bir kaç kişinin ikbal beklentisi ve cesaret yoksunluğu nedeniyle yaşanan; geçici ve asla hatırlamak istemediğimiz bir süreçtir." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.