LÖSEV

Tambova: “Bunların derdi, enkaz altında kalan insanlarımız değil”

Gündem 21.02.2023 - 17:53, Güncelleme: 21.02.2023 - 17:53
 

Tambova: “Bunların derdi, enkaz altında kalan insanlarımız değil”

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, millet olarak çok büyük bir felaket ve toplumsal bir travma yaşandığını ve yaşanmaya da devam ettiğini söyledi.

“Tüm bu yaşananlardan; yüzleri kızarıp, vicdanları kanayacağına, hala iktidarı devraldıkları, Ecevit ve DSP hükümetine fütursuzca saldırmaktalar” diyen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, millet olarak çok büyük bir felaket ve toplumsal bir travma yaşandığını ve yaşanmaya da devam ettiğini söyledi.   “İftiralarla saldırıyorlar” Acının çok büyük olduğunu ve henüz hiç kimsenin gündelik meşguliyetlerle dahi ilgilenemeyecek kadar kederli bir vaziyette olduğuna vurgu yapan Tambova “Bizler yüreği yanmış insanlarımıza olan saygımızdan, sükût etmeye çalıştıkça; gün geçmiyor ki ekranlarda, Bülent Ecevit’e, 1999 depremi üzerinden, yalan ve iftirayla saldırılmasın. Son günlerde sıkça dile getirdikleri, o günkü deprem felaketinde; Ecevit’in bölgeye dahi gidemediği iftirasıyla, bugünkü yetersizliklerini, kapatma ve örtbas etme gayreti içindeler. Buradan da anlaşılıyor ki, bunların derdi, enkaz altında kalan insanlarımız değil yıkılacak olan iktidarlarıdır” dedi.   “Binlerce can kaybı yaşandı” Tambova, “Bundan tam 24 yıl önce yaşanan felaketi; sürekli manipüle ederek, o günün teknik şartlarıyla bugünü kıyaslamadan, durumu; mahiyetinden uzaklaştırarak aktarmaktalar. Oysaki! Bugünkü tüm teknik imkânlara rağmen, kendi ihmalkârlıkları ve keyfi uygulamaları gün gibi ortada ve devletine çağrı yapıp, feryat eden depremzedelerimize ise gaddarca saldırmaktayken; ; Ecevit’e atıf yaparak; 99 depreminde, “devlet yoktu” hükümet zafiyet içindeydi gibi iddialarda bulunmak, tam bir insafsızlık örneğidir. Evet! Bu ülke bir deprem faciası yaşadı; ancak sonrasında yaşananlar da deprem kadar yıkıcı ve telafisi olmayan vakıalardır; zira ilk saatlerde yaşanan aksaklıklar, çok ciddi boyutlarda ve binlerce can kaybına, geleceğimize ve koskoca bir bölgenin yok olmasına sebebiyet verdi. Tüm bu yaşananlardan; yüzleri kızarıp, vicdanları kanayacağına, hala iktidarı devraldıkları, Ecevit ve DSP hükümetine fütursuzca saldırmaktalar” şeklinde konuştu.    
DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, millet olarak çok büyük bir felaket ve toplumsal bir travma yaşandığını ve yaşanmaya da devam ettiğini söyledi.

“Tüm bu yaşananlardan; yüzleri kızarıp, vicdanları kanayacağına, hala iktidarı devraldıkları, Ecevit ve DSP hükümetine fütursuzca saldırmaktalar” diyen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, millet olarak çok büyük bir felaket ve toplumsal bir travma yaşandığını ve yaşanmaya da devam ettiğini söyledi.

 

“İftiralarla saldırıyorlar”

Acının çok büyük olduğunu ve henüz hiç kimsenin gündelik meşguliyetlerle dahi ilgilenemeyecek kadar kederli bir vaziyette olduğuna vurgu yapan Tambova “Bizler yüreği yanmış insanlarımıza olan saygımızdan, sükût etmeye çalıştıkça; gün geçmiyor ki ekranlarda, Bülent Ecevit’e, 1999 depremi üzerinden, yalan ve iftirayla saldırılmasın. Son günlerde sıkça dile getirdikleri, o günkü deprem felaketinde; Ecevit’in bölgeye dahi gidemediği iftirasıyla, bugünkü yetersizliklerini, kapatma ve örtbas etme gayreti içindeler. Buradan da anlaşılıyor ki, bunların derdi, enkaz altında kalan insanlarımız değil yıkılacak olan iktidarlarıdır” dedi.

 

“Binlerce can kaybı yaşandı”

Tambova, “Bundan tam 24 yıl önce yaşanan felaketi; sürekli manipüle ederek, o günün teknik şartlarıyla bugünü kıyaslamadan, durumu; mahiyetinden uzaklaştırarak aktarmaktalar. Oysaki! Bugünkü tüm teknik imkânlara rağmen, kendi ihmalkârlıkları ve keyfi uygulamaları gün gibi ortada ve devletine çağrı yapıp, feryat eden depremzedelerimize ise gaddarca saldırmaktayken; ; Ecevit’e atıf yaparak; 99 depreminde, “devlet yoktu” hükümet zafiyet içindeydi gibi iddialarda bulunmak, tam bir insafsızlık örneğidir. Evet! Bu ülke bir deprem faciası yaşadı; ancak sonrasında yaşananlar da deprem kadar yıkıcı ve telafisi olmayan vakıalardır; zira ilk saatlerde yaşanan aksaklıklar, çok ciddi boyutlarda ve binlerce can kaybına, geleceğimize ve koskoca bir bölgenin yok olmasına sebebiyet verdi. Tüm bu yaşananlardan; yüzleri kızarıp, vicdanları kanayacağına, hala iktidarı devraldıkları, Ecevit ve DSP hükümetine fütursuzca saldırmaktalar” şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.