LÖSEV

Sarıyer Belediyesi’nden yaş almış, engelli komşulara temizlik hizmeti

Yaşam 08.05.2024 - 22:42, Güncelleme: 08.05.2024 - 22:42
 

Sarıyer Belediyesi’nden yaş almış, engelli komşulara temizlik hizmeti

Sarıyer’de yaşayan kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların evleri temizleniyor, sağlık ekipleri düzenli olarak kontrollerini gerçekleştiriyor.

Sarıyer Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet üretmeye devam ediyor. Yaş almış ve engelli komşularına yönelik evde temizlik hizmeti veren Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, misafiri oldukları evlerde yaşayan yurttaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.     Sarıyer’de yaşayan kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların yaşam alanları iyileştiriliyor, evleri temizleniyor, sağlık ekiplerince düzenli olarak kontrolleri gerçekleştiriliyor.     Sarıyer’in hemen hemen her mahallesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan ekipler gelen talepler doğrultusunda gerekli incelemeler yapıldıktan sonra engelli ve yaş almış komşularının daha sağlıkla koşullarda yaşamlarını sürdürebilmelerine katkı sunmak için evde temizlik işlerini yapıyor.     Fiziksel engelim nedeniyle de temizliğimi kendim yapamıyorum Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından verilen hizmetten yararlanan 55 yaşındaki İsmet E., “2003 yılında geçirdiğim ameliyatlar sonrasında yürüyemez hale geldim. Eşim öldüğü için tek yaşıyorum. Fiziksel engelim nedeniyle de temizliğimi kendim yapamıyorum. Sarıyer Belediyesi'ne her zaman biz engellilerin yanında oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.     Ne zaman talepte bulunsak ekipler hemen geliyor Oğlu Turan C.’nin 2005 yılında geçirdiği kaza sonucu yatağa bağlı hale geldiğini ve bakımıyla kendisinin ilgilendiğini belirten Cemile C., “Oğlum 20 yıldır yatağa bağlı yaşıyor. Hem onun kişisel bakımlarını sağlamak hem de ev işleri ile ilgilenmek çoğu zaman zor oluyor. Belediyemizin bu hizmetinden yararlanabildiğimiz için çok mutluyum. Ne zaman talepte bulunsak ekipler geliyor. Oğlum diyaliz hastası olduğu için ambulans hizmetinde de yararlanıyoruz. Hatta sedyeyi rahat taşıyabilmeleri için bahçe kapısının olduğu yere engelli rampası da yaptılar. Sarıyer Belediyesi'nin bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.    
Sarıyer’de yaşayan kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların evleri temizleniyor, sağlık ekipleri düzenli olarak kontrollerini gerçekleştiriyor.

Sarıyer Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet üretmeye devam ediyor. Yaş almış ve engelli komşularına yönelik evde temizlik hizmeti veren Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, misafiri oldukları evlerde yaşayan yurttaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

 

 

Sarıyer’de yaşayan kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların yaşam alanları iyileştiriliyor, evleri temizleniyor, sağlık ekiplerince düzenli olarak kontrolleri gerçekleştiriliyor.

 

 

Sarıyer’in hemen hemen her mahallesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan ekipler gelen talepler doğrultusunda gerekli incelemeler yapıldıktan sonra engelli ve yaş almış komşularının daha sağlıkla koşullarda yaşamlarını sürdürebilmelerine katkı sunmak için evde temizlik işlerini yapıyor.

 

 

Fiziksel engelim nedeniyle de temizliğimi kendim yapamıyorum

Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından verilen hizmetten yararlanan 55 yaşındaki İsmet E., “2003 yılında geçirdiğim ameliyatlar sonrasında yürüyemez hale geldim. Eşim öldüğü için tek yaşıyorum. Fiziksel engelim nedeniyle de temizliğimi kendim yapamıyorum. Sarıyer Belediyesi'ne her zaman biz engellilerin yanında oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Ne zaman talepte bulunsak ekipler hemen geliyor

Oğlu Turan C.’nin 2005 yılında geçirdiği kaza sonucu yatağa bağlı hale geldiğini ve bakımıyla kendisinin ilgilendiğini belirten Cemile C., “Oğlum 20 yıldır yatağa bağlı yaşıyor. Hem onun kişisel bakımlarını sağlamak hem de ev işleri ile ilgilenmek çoğu zaman zor oluyor. Belediyemizin bu hizmetinden yararlanabildiğimiz için çok mutluyum. Ne zaman talepte bulunsak ekipler geliyor. Oğlum diyaliz hastası olduğu için ambulans hizmetinde de yararlanıyoruz. Hatta sedyeyi rahat taşıyabilmeleri için bahçe kapısının olduğu yere engelli rampası da yaptılar. Sarıyer Belediyesi'nin bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.