LÖSEV

Saatler 09.05’i gösterdiğinde Sarıyer’de hayat durdu

Gündem 10.11.2023 - 23:36, Güncelleme: 10.11.2023 - 23:36
 

Saatler 09.05’i gösterdiğinde Sarıyer’de hayat durdu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türk ulusunun ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yılında Sarıyer’de anıldı.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu, sirenler çalmaya başladı ve vatandaşlar Ata’ya saygı duruşunda bulundu. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Sarıyer’de Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle andı. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayan anma törenine Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Albay Tolga Ekinli, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı Darüşşafaka Okulları tarafından hazırlanan duygusal program ile devam etti.   Hayat Durdu Saat 09.05’te ise çalan sirenlerle zaman durdu. İşe yaya gidenler oldukları yerde dururken, araçlarında olan da inip Atasına saygısını gösterdi. İşçiler çalışmalarına ara verdi; çocuklar, gençler, yaşlılar yüzlerce Sarıyerli saygı duruşuna geçti. İşte Atatürk’e duyulan sevgi ve özlem objektiflere böyle yansıdı…    
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türk ulusunun ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yılında Sarıyer’de anıldı.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu, sirenler çalmaya başladı ve vatandaşlar Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Sarıyer’de Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle andı.

Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayan anma törenine Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Albay Tolga Ekinli, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programı Darüşşafaka Okulları tarafından hazırlanan duygusal program ile devam etti.

 

Hayat Durdu

Saat 09.05’te ise çalan sirenlerle zaman durdu. İşe yaya gidenler oldukları yerde dururken, araçlarında olan da inip Atasına saygısını gösterdi.

İşçiler çalışmalarına ara verdi; çocuklar, gençler, yaşlılar yüzlerce Sarıyerli saygı duruşuna geçti.

İşte Atatürk’e duyulan sevgi ve özlem objektiflere böyle yansıdı…

 

 

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.