LÖSEV

Prof. Dr. İlber Ortaylı Safranbolu'da yoğun ilgiyle karşılandı

Gündem 17.12.2023 - 19:57, Güncelleme: 17.12.2023 - 19:57
 

Prof. Dr. İlber Ortaylı Safranbolu'da yoğun ilgiyle karşılandı

Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alışının 29. yılı dolayısıyla kente gelen İlber Ortaylı, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde konferans verdi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinin UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alışının 29. yılı dolayısıyla kente gelen tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı görmek isteyen vatandaşlar izdiham oluşturdu. Safranbolu Belediyesi tarihi kentin UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilişinin 29. yılını çeşitli etkinliklerle kutlandı.     Davet üzerine Safranbolu'da gerçekleştirilen konferansa katılan tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı görmek ve bilgi birikiminden faydalanmak isteyen öğrenciler ve vatandaşlar izdihama neden oldu. Salona sığmayan kalabalık dışarıya taşınca, program dev ekrana yansıtıldı. Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı Fransa ve Almanya'da korumacılığın önemli olduğunu ve bu ülkelerde Safranbolu'ya benzeyen birçok şehir olduğunu belirtti.     Anadolu kültürünün merkezinin Kastamonu olduğunu ifade eden Ortaylı, "Kastamonu Türk kültürünün ana merkezlerinden biridir. Burası da Kastamonu'ya bağlıydı. Burası deri ticaretiyle meşhurdur, dericilik üzerine. Bu deriler Bartın'a kadar gidiyor. Oradan Karadeniz yoluyla ihraç ediliyor. Daha çok Rusya'ya. Onun için de zengin bir yer. Bu zenginlikler, bu konaklar normal bir Anadolu kasabasına ait şeyler değil. Bu konaklardan dolayı insanlar burada mutlu yaşamışlar" diye konuştu.     İlçede bulunan tarihi Cinci Han'ın yıllardır işlevini koruduğunu vurgulayan Ortaylı, bu etkisinin yıkılana kadar da devam edeceğini söyledi. İçeriye giremeyen sevenleri için Mayıs ayında açık havada imza günü etkinliği düzenlemek için Safranbolu'ya geleceğinin sözünü veren Ortaylı'ya Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından hediye takdiminde bulunuldu.     Başkan Köse: UNESCO'daki 29. yılımız kutlu olsun Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada "Safranbolu'nun UNESCO’ya dahil edilişinin 29. yılı kutlamaları kapsamında Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Prof. Dr. İlber Ortaylı konferansı Safranbolu ve çevresinde yaşayanlardan yoğun ilgi gördü. Konferans salonu kapılarından dışarı taşan izdahama rağmen bu keyifli konferansa sonuna kadar eşlik eden tüm komşularımıza ve tabi ki İlber Ortaylı hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Mayıs ayında kitap imzalamak için tekrar Safranbolu'ya geleceğinin sözünü İlber Hocadan aldık. Daha kapsamlı bir programla kendisini ağırlayacağız. UNESCO'daki 29. yılımız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.        
Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alışının 29. yılı dolayısıyla kente gelen İlber Ortaylı, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde konferans verdi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinin UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alışının 29. yılı dolayısıyla kente gelen tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı görmek isteyen vatandaşlar izdiham oluşturdu.

Safranbolu Belediyesi tarihi kentin UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilişinin 29. yılını çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

 

Davet üzerine Safranbolu'da gerçekleştirilen konferansa katılan tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı görmek ve bilgi birikiminden faydalanmak isteyen öğrenciler ve vatandaşlar izdihama neden oldu. Salona sığmayan kalabalık dışarıya taşınca, program dev ekrana yansıtıldı.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı Fransa ve Almanya'da korumacılığın önemli olduğunu ve bu ülkelerde Safranbolu'ya benzeyen birçok şehir olduğunu belirtti.

 

 

Anadolu kültürünün merkezinin Kastamonu olduğunu ifade eden Ortaylı, "Kastamonu Türk kültürünün ana merkezlerinden biridir. Burası da Kastamonu'ya bağlıydı. Burası deri ticaretiyle meşhurdur, dericilik üzerine. Bu deriler Bartın'a kadar gidiyor. Oradan Karadeniz yoluyla ihraç ediliyor. Daha çok Rusya'ya. Onun için de zengin bir yer. Bu zenginlikler, bu konaklar normal bir Anadolu kasabasına ait şeyler değil. Bu konaklardan dolayı insanlar burada mutlu yaşamışlar" diye konuştu.

 

 

İlçede bulunan tarihi Cinci Han'ın yıllardır işlevini koruduğunu vurgulayan Ortaylı, bu etkisinin yıkılana kadar da devam edeceğini söyledi.

İçeriye giremeyen sevenleri için Mayıs ayında açık havada imza günü etkinliği düzenlemek için Safranbolu'ya geleceğinin sözünü veren Ortaylı'ya Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

 

 

Başkan Köse: UNESCO'daki 29. yılımız kutlu olsun

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada "Safranbolu'nun UNESCO’ya dahil edilişinin 29. yılı kutlamaları kapsamında Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Prof. Dr. İlber Ortaylı konferansı Safranbolu ve çevresinde yaşayanlardan yoğun ilgi gördü.

Konferans salonu kapılarından dışarı taşan izdahama rağmen bu keyifli konferansa sonuna kadar eşlik eden tüm komşularımıza ve tabi ki İlber Ortaylı hocamıza çok teşekkür ediyoruz.

Mayıs ayında kitap imzalamak için tekrar Safranbolu'ya geleceğinin sözünü İlber Hocadan aldık. Daha kapsamlı bir programla kendisini ağırlayacağız. UNESCO'daki 29. yılımız kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Karabük HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.