LÖSEV

Nevra Bilem: “Ramazan'da bolca duanı et belki gelir o para seni bulur”

Gündem 20.11.2023 - 23:07, Güncelleme: 20.11.2023 - 23:07
 

Nevra Bilem: “Ramazan'da bolca duanı et belki gelir o para seni bulur”

Dilan-Engin Polat, Candan kardeşler, Özlem-Tayyar Öz, Şule Kayatürk ve Yasin Türk'ten sonra dolandırıcılıkla suçlanan Nevra Bilem’in skandal ses kaydı çıktı.

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı dahil olmak üzere birçok suçlamadan dolayı tutuklanan Engin ile Dilan Polat'ın ardından sosyal medya fenomenleri de gündeme gelmeye başladı.    Kimi paylaşımlarını sildi kimisi de hesabını gizledi Ticaret Bakanlığı 600 fenomene yakın takip başlattı. İşte o takip daha şimdiden birilerinin gözünü korkuttu. Fenomenler arasında paylaşımlarını silen, hesabını gizliye çevirenler oldu. Adı reklam dolandırıcılığına karışan Nevra Bilem de görgüden uzak o paylaşımlarına son verdi. Hesabını aktif kullanıyor, reklamlar yayınlıyor ancak artık kollarında bilezikler ellerinde yüzükler yok. Hatta kocası da artık Nevra Bilem'e külçe külçe altın hediye etmiyor. Günde onlarca reklam alan Nevra Bilem bu paylaşımları da azalttı. Oysa ki onlarca kişi bu paylaşımlardan mağdur oldu, sayıları da her geçen gün arttı.      'Ben suçluyu ve haklıyı ayıramıyorum'  Nevra Bilem'in o mağdurlardan birine attığı skandal ses kaydı Kanal D Haber'de ortaya çıktı: "Ben suçluyu haklıyı ayıramıyorum. Ayıramadığım için de bir ödeme yapmıyorum. Ben parasında değilim, ben şu an dolandırıldım yani. Çok ciddi dolandırıldım ve ben şu an kimseye güvenemiyorum."     'Bolca dua et, o para belki seni bulur' "Allah nasip ederse sen duanı et, Ramazan'da bolca duanı et yani daha öncesinde belki gelir o para seni bulur." Fenomen Nevra Bilem'in 1,5 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından çok sayıda kişiyi dolandırdığı hatta bu yüzden de hakkında suç duyuruları olduğu ileri sürülmüştü.  Bilem tarafından dolandırıldığını söyleyen mağdur kadın, başına gelenleri şöyle anlatmıştı: "Bir gün gene hikayesini gördüm. 'Bedava tatil için butona basıp numaranızı bırakabilirsiniz' yazıyordu. Ben de şansımı denemek istedim ve butona bastım. 15 gün sonra aradığımızda olayın içinde bedava tatilin olmadığını ve devre mülk satmak istediklerini gördük. Bu şahıs sadece parasına bakıyor."     Daha sonra Nevra Bilem'in yaptığı bir mobilya reklamını görerek şirketten sipariş veren kadın, ödenen paranın fenomenin bir akrabasının hesabına gönderildiğini fark etti. Yaşadığı mağduriyeti anlatan kadın, "Bir firma sizinle anlaşma yapıyorsa firmanın hesabına atılması lazım. Sen neden kaynının hesabına attırıyorsun bu parayı?" şeklinde konuştu. Kendisi gibi Nevra Bilem tarafından dolandırılan birçok kişinin olduğunu söyleyen mağdur kadın, yaşananlara itiraz ettiklerinde de fenomenin kendilerini engellediğini söyledi. Bilem tarafından dolandırıldıklarını iddia eden kişiler soluğu karakolda alarak şikayetçi oldu.    
Dilan-Engin Polat, Candan kardeşler, Özlem-Tayyar Öz, Şule Kayatürk ve Yasin Türk'ten sonra dolandırıcılıkla suçlanan Nevra Bilem’in skandal ses kaydı çıktı.

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı dahil olmak üzere birçok suçlamadan dolayı tutuklanan Engin ile Dilan Polat'ın ardından sosyal medya fenomenleri de gündeme gelmeye başladı. 

 

Kimi paylaşımlarını sildi kimisi de hesabını gizledi

Ticaret Bakanlığı 600 fenomene yakın takip başlattı. İşte o takip daha şimdiden birilerinin gözünü korkuttu. Fenomenler arasında paylaşımlarını silen, hesabını gizliye çevirenler oldu.

Adı reklam dolandırıcılığına karışan Nevra Bilem de görgüden uzak o paylaşımlarına son verdi. Hesabını aktif kullanıyor, reklamlar yayınlıyor ancak artık kollarında bilezikler ellerinde yüzükler yok. Hatta kocası da artık Nevra Bilem'e külçe külçe altın hediye etmiyor.

Günde onlarca reklam alan Nevra Bilem bu paylaşımları da azalttı. Oysa ki onlarca kişi bu paylaşımlardan mağdur oldu, sayıları da her geçen gün arttı. 

 

 

'Ben suçluyu ve haklıyı ayıramıyorum' 

Nevra Bilem'in o mağdurlardan birine attığı skandal ses kaydı Kanal D Haber'de ortaya çıktı: "Ben suçluyu haklıyı ayıramıyorum. Ayıramadığım için de bir ödeme yapmıyorum. Ben parasında değilim, ben şu an dolandırıldım yani. Çok ciddi dolandırıldım ve ben şu an kimseye güvenemiyorum."

 

 

'Bolca dua et, o para belki seni bulur'

"Allah nasip ederse sen duanı et, Ramazan'da bolca duanı et yani daha öncesinde belki gelir o para seni bulur."

Fenomen Nevra Bilem'in 1,5 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından çok sayıda kişiyi dolandırdığı hatta bu yüzden de hakkında suç duyuruları olduğu ileri sürülmüştü. 

Bilem tarafından dolandırıldığını söyleyen mağdur kadın, başına gelenleri şöyle anlatmıştı: "Bir gün gene hikayesini gördüm. 'Bedava tatil için butona basıp numaranızı bırakabilirsiniz' yazıyordu. Ben de şansımı denemek istedim ve butona bastım. 15 gün sonra aradığımızda olayın içinde bedava tatilin olmadığını ve devre mülk satmak istediklerini gördük. Bu şahıs sadece parasına bakıyor."

 

 

Daha sonra Nevra Bilem'in yaptığı bir mobilya reklamını görerek şirketten sipariş veren kadın, ödenen paranın fenomenin bir akrabasının hesabına gönderildiğini fark etti.

Yaşadığı mağduriyeti anlatan kadın, "Bir firma sizinle anlaşma yapıyorsa firmanın hesabına atılması lazım. Sen neden kaynının hesabına attırıyorsun bu parayı?" şeklinde konuştu.

Kendisi gibi Nevra Bilem tarafından dolandırılan birçok kişinin olduğunu söyleyen mağdur kadın, yaşananlara itiraz ettiklerinde de fenomenin kendilerini engellediğini söyledi.

Bilem tarafından dolandırıldıklarını iddia eden kişiler soluğu karakolda alarak şikayetçi oldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.