LÖSEV

Murat Kurum’un eşi önce RTÜK’e atandı sonra müdür oldu!

Siyaset 27.12.2023 - 21:52, Güncelleme: 27.12.2023 - 21:52
 

Murat Kurum’un eşi önce RTÜK’e atandı sonra müdür oldu!

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un matematik öğretmeni eşi Şengül Kurum’un RTÜK’te müdür yapıldığını iddia edildi.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) gerçekleşen son atamalar ve ortaya atılan iddiaları köşesine taşıdı. Özellikle AK Parti isimlerinin aile üyelerinin kadroda olmalarına rağmen işe gitmeden maaş aldığı iddiaları, kamuoyunda büyük yankı buldu. Pehlivan'ın aktardığına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adaylığı için adı geçen Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, RTÜK’te müdür olarak atanmış durumda. Ancak, öğretmenlik hakları hariç olmak üzere Şengül Kurum'un RTÜK'ten 38 bin lira maaş aldığı belirtiliyor. Ayrıca, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Turgut Altınok’un iki kızının, Tarım Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in öğretmen eşi Feyza Gizligider’in de daire başkan yardımcısı olarak atanmış olduğu ifade ediliyor. Aynı zamanda, TBMM KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti’li Mustafa Savaş'ın eşi Nilay Savaş'ın da daire başkan yardımcısı yapıldığına dair iddialar ortaya atılmış durumda. Barış Pehlivan, yazısında RTÜK'te görev yapan AK Parti isimlerinin eş ve çocuklarının işe gitmeden maaş aldığı iddialarını da dile getiriyor. RTÜK'te toplamda 8 daire başkanı için 46 daire başkan yardımcılığı kadrosu bulunduğu belirtilirken, Pehlivan, RTÜK'ün yeni akrabalar için yer arayışında olduğunu ileri sürdü.        
Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un matematik öğretmeni eşi Şengül Kurum’un RTÜK’te müdür yapıldığını iddia edildi.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) gerçekleşen son atamalar ve ortaya atılan iddiaları köşesine taşıdı.

Özellikle AK Parti isimlerinin aile üyelerinin kadroda olmalarına rağmen işe gitmeden maaş aldığı iddiaları, kamuoyunda büyük yankı buldu.

Pehlivan'ın aktardığına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adaylığı için adı geçen Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, RTÜK’te müdür olarak atanmış durumda. Ancak, öğretmenlik hakları hariç olmak üzere Şengül Kurum'un RTÜK'ten 38 bin lira maaş aldığı belirtiliyor.

Ayrıca, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Turgut Altınok’un iki kızının, Tarım Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in öğretmen eşi Feyza Gizligider’in de daire başkan yardımcısı olarak atanmış olduğu ifade ediliyor.

Aynı zamanda, TBMM KİT Komisyonu Başkanı, AK Parti’li Mustafa Savaş'ın eşi Nilay Savaş'ın da daire başkan yardımcısı yapıldığına dair iddialar ortaya atılmış durumda.

Barış Pehlivan, yazısında RTÜK'te görev yapan AK Parti isimlerinin eş ve çocuklarının işe gitmeden maaş aldığı iddialarını da dile getiriyor.

RTÜK'te toplamda 8 daire başkanı için 46 daire başkan yardımcılığı kadrosu bulunduğu belirtilirken, Pehlivan, RTÜK'ün yeni akrabalar için yer arayışında olduğunu ileri sürdü.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.