LÖSEV

Kadıköy’de binlerce kişi Ata’ya saygı zinciri oluşturdu

Dünya 11.11.2023 - 00:03, Güncelleme: 11.11.2023 - 00:09
 

Kadıköy’de binlerce kişi Ata’ya saygı zinciri oluşturdu

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. yılında, Kadıköy’de binlerce kişinin oluşturduğu “Ata’ya Saygı Zinciri” ile anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yılında anmak için Kadıköy Belediyesi tarafından Fenerbahçe Orduevi ile Suadiye arasındaki sahil yolunda Ata’ya Saygı Zinciri oluşturuldu. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ’nın da katıldığı programda, saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçildi. 7’den 70’e herkesin yer aldığı anma törenine denizden de kanolar, sandallar ve tekneler, sirenlerini çalarak katıldı. Törene katılan dalgıçlar ise denizin altında dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı açarak denizin yüzeyine çıkardı. Havadan ise paramotorlar Atatürk posteri ve Türk bayrağı açarak törene katıldı. Program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.      
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. yılında, Kadıköy’de binlerce kişinin oluşturduğu “Ata’ya Saygı Zinciri” ile anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yılında anmak için Kadıköy Belediyesi tarafından Fenerbahçe Orduevi ile Suadiye arasındaki sahil yolunda Ata’ya Saygı Zinciri oluşturuldu.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ’nın da katıldığı programda, saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçildi.

7’den 70’e herkesin yer aldığı anma törenine denizden de kanolar, sandallar ve tekneler, sirenlerini çalarak katıldı.

Törene katılan dalgıçlar ise denizin altında dev türk " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Ata türk posteri ve Türk bayrağı açarak denizin yüzeyine çıkardı.

Havadan ise paramotorlar türk " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Ata türk posteri ve Türk bayrağı açarak törene katıldı.

Program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.