LÖSEV

İYİ Partili Yokuş: Erdoğan, Ulusal Deprem Konseyi’ni neden lağvettin?

Gündem 13.02.2023 - 22:49, Güncelleme: 13.02.2023 - 22:49
 

İYİ Partili Yokuş: Erdoğan, Ulusal Deprem Konseyi’ni neden lağvettin?

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yaşanan depremin ardından alınmayan önlemlere ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi. Vekil Yokuş: "İktidar, Ulusal Deprem Konseyi'ni neden lağvettiğini bizzat açıklamalıdır." dedi.

6 Şubat'ta meydana gelen, Kahramanmaraş ve 10 ilde hissedilen yıkıcı depremde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, siyasilerden de peş peşe değerlendirmeler geliyor. İktidarın depremle ilgili önlem almadığını belgeleriyle belirten Vekil Yokuş ise TBMM'ye depremle ilgili soru önergesi verdi. Vekil Yokuş, yaptığı açıklamada: "17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi sonrasında 57. Hükümet 21 Mart 2000 tarihinde Başbakanlık Genelgesi ile “Ulusal Deprem Konseyi”ni kurdu. Konseyde 8 yer bilimci, 8 inşaat mühendisi ve diğer alanlarda 4 seçkin isimden oluşan bilim insanı ve uzman bulunuyordu. Ulusal Deprem Konseyi, uluslararası kurallara ve dünyadaki benzerlerine uygun, bağımsız çalışmaları esas alan bir kuruluş olarak göreve başlamıştır. Konsey 6 Ocak 2007 tarihinde “güncelliğini yitirdiği” gerekçesiyle dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla lağvedilmiştir.   "İhmalin boyutu gözler önünde" Ulusal Deprem Konseyi kuruluşundan itibaren depremler için alınacak tedbirleri, Konseyin öngörülerini ve raporlarını ilgili kamu kurumlarına sunmuştur. Dünyanın en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız bugünde böyle önemli bir kurulun olmaması ve Ak Parti İktidarı döneminde lağvedilmiş olması büyük kayıptır. Bu durum ihmallerin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne sermektedir. Bu konuyla ilgili soru önergesi verdik. Cevabını titizlikle inceleyeceğiz." dedi.      
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yaşanan depremin ardından alınmayan önlemlere ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi. Vekil Yokuş: "İktidar, Ulusal Deprem Konseyi'ni neden lağvettiğini bizzat açıklamalıdır." dedi.

6 Şubat'ta meydana gelen, Kahramanmaraş ve 10 ilde hissedilen yıkıcı depremde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, siyasilerden de peş peşe değerlendirmeler geliyor. İktidarın depremle ilgili önlem almadığını belgeleriyle belirten Vekil Yokuş ise TBMM'ye depremle ilgili soru önergesi verdi.

Vekil Yokuş, yaptığı açıklamada: "17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi sonrasında 57. Hükümet 21 Mart 2000 tarihinde Başbakanlık Genelgesi ile “Ulusal Deprem Konseyi”ni kurdu. Konseyde 8 yer bilimci, 8 inşaat mühendisi ve diğer alanlarda 4 seçkin isimden oluşan bilim insanı ve uzman bulunuyordu. Ulusal Deprem Konseyi, uluslararası kurallara ve dünyadaki benzerlerine uygun, bağımsız çalışmaları esas alan bir kuruluş olarak göreve başlamıştır. Konsey 6 Ocak 2007 tarihinde “güncelliğini yitirdiği” gerekçesiyle dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla lağvedilmiştir.

 

"İhmalin boyutu gözler önünde"

Ulusal Deprem Konseyi kuruluşundan itibaren depremler için alınacak tedbirleri, Konseyin öngörülerini ve raporlarını ilgili kamu kurumlarına sunmuştur. Dünyanın en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız bugünde böyle önemli bir kurulun olmaması ve Ak Parti İktidarı döneminde lağvedilmiş olması büyük kayıptır. Bu durum ihmallerin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne sermektedir. Bu konuyla ilgili soru önergesi verdik. Cevabını titizlikle inceleyeceğiz." dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.