LÖSEV

Ev ve araç sahipleri bu ödemeleri yapmayı sakın unutmayın!

Ekonomi 03.11.2023 - 11:17, Güncelleme: 03.11.2023 - 11:17
 

Ev ve araç sahipleri bu ödemeleri yapmayı sakın unutmayın!

Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş depremi finansmanı için alınacak ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri, dün itibarıyla başladı.

Kasım ayının başlamasıyla birlikte Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin başladığı duyuruldu.   ÖDEMELER NEREYE YAPILACAK Ev ve araç sahiplerinin, ödemelerini yapabilmek için ilgili belediyelerin internet siteleri üzerinden veya belediye veznesine giderek ödeme seçenekleri bulunuyor. Ek MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de yapılabilecek.   ÖDENMEZSE NE OLACAK Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.    
Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş depremi finansmanı için alınacak ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri, dün itibarıyla başladı.

Kasım ayının başlamasıyla birlikte Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin başladığı duyuruldu.

 

ÖDEMELER NEREYE YAPILACAK

Ev ve araç sahiplerinin, ödemelerini yapabilmek için ilgili belediyelerin internet siteleri üzerinden veya belediye veznesine giderek ödeme seçenekleri bulunuyor.

Ek MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de yapılabilecek.

 

ÖDENMEZSE NE OLACAK

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.