LÖSEV

Erhan Vergili: “Birkaç oy uğruna Sarıyerlilere yaşattığınıza bakın!”

Gündem 11.04.2023 - 17:23, Güncelleme: 11.04.2023 - 17:26
 

Erhan Vergili: “Birkaç oy uğruna Sarıyerlilere yaşattığınıza bakın!”

Oturduğu evlerin tapusunu almak için yaklaşık yarım asırdır mücadele eden Sarıyerlilere destek olan Erhan Vergili, “Tapu sorununu hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Tapuların verilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan İBB’ye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Sarıyer Belediyesi’ne kadar tüm kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Erhan Vergili, “Sarıyerlilerin bu haklı talebini ve isyanını görmezden gelemezsiniz. Vatandaşın kapısını yalnızca seçimden seçime çalmak en hafif tabiriyle duygu sömürüsüdür” dedi.   “Bu adalet meselesi!” Gecekondu tapularının alınmasının bir adalet meselesi olduğunu vurgulayan Vergili, “İnsanlar onlarca yıldır bu mahallelerde oturuyor. Her gün ‘acaba evim yıkılacak mı?’ korkusuyla evine giriyor. Bunu insanlarımıza yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Seçim geldiğinde kapıyı çalıp ‘tapunuzu vereceğiz, bizi seçmezseniz evinizi yıkarlar’ sözleriyle vatandaşımızın duygularıyla oynadığınız yetti artık. Bireysel menfaati değil, toplumsal menfaati ön planda tutmanız gerekirken, birkaç oy uğruna Sarıyerlilere yaşattığınıza bakın!” şeklinde konuştu.   Vergili’den derneklere teşekkür Rumelihisar Mahallesi Yerleşimcileri Dayanışması Kooperatifi başta olmak üzere tapu mücadelesi veren tüm STK’ların yanında olduğunu söyleyen Vergili, “Rumelihisar Mahallesi Yerleşimcileri Dayanışması Kooperatifi Başkanı Hikmet Kaya’ya, mahalle temsilcilerine ve kooperatif üyelerine verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Ben de bu mücadeleyi desteklemeye devam edeceğim. Sarıyerlilerin haklarının korunması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için var gücümle çalışacağım” ifadelerini kullandı.   “Tapu sorununu hep birlikte çözeceğiz” Önümüzde ülkemiz için çok kritik bir seçim var. Türkiye’nin gündemi tamamen buna endeksli. Yerel yönetimler de kendi partisinin iktidara gelmesi için çalışıyor, dolayısıyla da yerelde vatandaşın sesini duymuyor. 14 Mayıs seçimleri ne kadar önemliyse yerel seçimler de bir o kadar önemli. Çünkü biz insanımızı önceleyen bir siyasi anlayışa sahibiz. Eğer 2024 yerel seçimlere kadar Sarıyer Belediyesi’ni yönetenler tapu sorununun çözümü noktasında bir adım atmazsa Sarıyerliler şahsıma teveccüh göstermesi halinde 2024 seçimlerinden sonra gerekli tüm adımları atacağım. Tapu sorununu hep birlikte çözeceğiz” diye konuştu.        
Oturduğu evlerin tapusunu almak için yaklaşık yarım asırdır mücadele eden Sarıyerlilere destek olan Erhan Vergili, “Tapu sorununu hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Tapuların verilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan İBB’ye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Sarıyer Belediyesi’ne kadar tüm kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Erhan Vergili, “Sarıyerlilerin bu haklı talebini ve isyanını görmezden gelemezsiniz. Vatandaşın kapısını yalnızca seçimden seçime çalmak en hafif tabiriyle duygu sömürüsüdür” dedi.

 

Bu adalet meselesi!”

Gecekondu tapularının alınmasının bir adalet meselesi olduğunu vurgulayan Vergili, “İnsanlar onlarca yıldır bu mahallelerde oturuyor. Her gün ‘acaba evim yıkılacak mı?’ korkusuyla evine giriyor. Bunu insanlarımıza yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Seçim geldiğinde kapıyı çalıp ‘tapunuzu vereceğiz, bizi seçmezseniz evinizi yıkarlar’ sözleriyle vatandaşımızın duygularıyla oynadığınız yetti artık. Bireysel menfaati değil, toplumsal menfaati ön planda tutmanız gerekirken, birkaç oy uğruna Sarıyerlilere yaşattığınıza bakın!” şeklinde konuştu.

 

Vergili’den derneklere teşekkür

Rumelihisar Mahallesi Yerleşimcileri Dayanışması Kooperatifi başta olmak üzere tapu mücadelesi veren tüm STK’ların yanında olduğunu söyleyen Vergili, “Rumelihisar Mahallesi Yerleşimcileri Dayanışması Kooperatifi Başkanı Hikmet Kaya’ya, mahalle temsilcilerine ve kooperatif üyelerine verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Ben de bu mücadeleyi desteklemeye devam edeceğim. Sarıyerlilerin haklarının korunması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için var gücümle çalışacağım” ifadelerini kullandı.

 

Tapu sorununu hep birlikte çözeceğiz”

Önümüzde ülkemiz için çok kritik bir seçim var. Türkiye’nin gündemi tamamen buna endeksli. Yerel yönetimler de kendi partisinin iktidara gelmesi için çalışıyor, dolayısıyla da yerelde vatandaşın sesini duymuyor. 14 Mayıs seçimleri ne kadar önemliyse yerel seçimler de bir o kadar önemli. Çünkü biz insanımızı önceleyen bir siyasi anlayışa sahibiz. Eğer 2024 yerel seçimlere kadar Sarıyer Belediyesi’ni yönetenler tapu sorununun çözümü noktasında bir adım atmazsa Sarıyerliler şahsıma teveccüh göstermesi halinde 2024 seçimlerinden sonra gerekli tüm adımları atacağım. Tapu sorununu hep birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.