LÖSEV

DSP Örgütleri Millet İttifakı’na desteklerini açıklamaya devam ediyor!

Siyaset 03.05.2023 - 14:38, Güncelleme: 03.05.2023 - 14:41
 

DSP Örgütleri Millet İttifakı’na desteklerini açıklamaya devam ediyor!

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın AK Parti listesinden Milletvekilliği seçimine girmesi DSP örgütlerinin tepkisine neden olmaya devam ediyor!

Alınan kararı tanımadıklarını açıklayan DSP’li başkanlar, 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklayarak Genel Başkanları Aksakal’ı istifaya davet ettiler… DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıklamasının ardından partiden istifalar sürerken DSP’nin Çanakkale il ve ilçe örgütleri kararı tanımadıklarını duyurdu. AKP’nin teklifini kabul ederek Cumhur İttifakı’na dahil olan ve AKP’nin aday listesinden seçime giren Aksakal’ın kararına karşı Millet İttifakı ve adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıklayan DSP’li başkanlar İskele Meydanında bir araya gelerek genel merkeze kaşı kazan kaldırdı.     BU KARARI TANIMIYOR VE UYMUYORUZ… Ortak basın açıklaması yapan DSP Çanakkale örgütleri adına konuşan DSP Ezine ilçe Başkanı Gürler Çetin; “Biz Demokratik Sol Parti teşkilatları olarak genel başkanımız Önder Aksakal’ın aldığı kararı tanımıyoruz. Çünkü Önder Aksakal’ın Parti meclisimize veya il başkanlarımızı toplayıp aldığı kararı bize bildirmesi lazımdı veya en azından olur veya olmaz kararımızı alması gerekiyordu. Genel Başkan bizim kararımıza başvurmadı biz de onun kararına uyumuyoruz ve tanımıyoruz” dedi.     MİLLET İTTİFAKI VE ADAYI KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLİYORUZ… Bu seçimler Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi diyen DSP’li Başkan Çetin; “Ya Cumhuriyet bütün kurum ve kazanımlarının içini boşaltan mevcut iktidar yoluna devam edecek ya da Atatürk’ün bize büyük miras olarak bıraktığı Cumhuriyet kazanacaktır.” ifadelerini kullandı.      
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın AK Parti listesinden Milletvekilliği seçimine girmesi DSP örgütlerinin tepkisine neden olmaya devam ediyor!

Alınan kararı tanımadıklarını açıklayan DSP’li başkanlar, 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklayarak Genel Başkanları Aksakal’ı istifaya davet ettiler…

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıklamasının ardından partiden istifalar sürerken DSP’nin Çanakkale il ve ilçe örgütleri kararı tanımadıklarını duyurdu.

AKP’nin teklifini kabul ederek Cumhur İttifakı’na dahil olan ve AKP’nin aday listesinden seçime giren Aksakal’ın kararına karşı Millet İttifakı ve adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıklayan DSP’li başkanlar İskele Meydanında bir araya gelerek genel merkeze kaşı kazan kaldırdı.

 

 

BU KARARI TANIMIYOR VE UYMUYORUZ…

Ortak basın açıklaması yapan DSP Çanakkale örgütleri adına konuşan DSP Ezine ilçe Başkanı Gürler Çetin; “Biz Demokratik Sol Parti teşkilatları olarak genel başkanımız Önder Aksakal’ın aldığı kararı tanımıyoruz. Çünkü Önder Aksakal’ın Parti meclisimize veya il başkanlarımızı toplayıp aldığı kararı bize bildirmesi lazımdı veya en azından olur veya olmaz kararımızı alması gerekiyordu. Genel Başkan bizim kararımıza başvurmadı biz de onun kararına uyumuyoruz ve tanımıyoruz” dedi.

 

 

MİLLET İTTİFAKI VE ADAYI KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLİYORUZ…

Bu seçimler Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi diyen DSP’li Başkan Çetin; “Ya Cumhuriyet bütün kurum ve kazanımlarının içini boşaltan mevcut iktidar yoluna devam edecek ya da Atatürk’ün bize büyük miras olarak bıraktığı Cumhuriyet kazanacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.