LÖSEV

DSP İl Başkanı Erdoğan Dilek’ten “Cumhur İttifakı” tepkisi!

Siyaset 07.01.2024 - 22:03, Güncelleme: 07.01.2024 - 22:03
 

DSP İl Başkanı Erdoğan Dilek’ten “Cumhur İttifakı” tepkisi!

DSP Eskişehir İl Başkanı Erdoğan Dilek, Cumhur İttifakı’nın Mihalıççık ilçesini MHP’ye vermesine tepki göstererek “Biz Cumhur İttifakı’nda değil miyiz?” dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Eskişehir İl Başkanı Erdoğan Dilek, Eskişehir.net’e konuştu. Yerel seçimlerde aday çıkarma konusunda henüz netleşmiş bir durum olmadığını söyleyen Dilek, genel merkezler bazında AK Parti ve DSP görüşmelerinin devam ettiğini belirtti. Şu an için Eskişehir’de 14 ilçede ve büyükşehirde aday çıkaracakmış gibi çalıştıklarını ifade eden Dilek, Eskişehir merkezde belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı sayısının 72, ilçeler dahil bu sayının 114 olduğunu kaydetti.    AKP, CHP’li belediyelerin olduğu yerde DSP aday çıkarsın istiyor AK Parti Genel Merkezi’nin CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde DSP’nin aday çıkarması yönünde tavrının olduğunu söyleyen Dilek, “Genel merkezler hala görüşüyor. Tam olarak netleşmiş bir durum yok. Önümüzdeki günlerde belli olur. DSP tabanı kendi bağımsız adaylarımızla seçime girmemizi istiyor” dedi.   Mihalıççık neden MHP’ye verildi? Cumhur İttifakı’nın Eskişehir’de aralarında Mihalıççık’ın da olduğu 4 ilçeyi MHP’ye vermesine tepki gösteren Dilek, “DSP de Cumhur İttifakı’na dahil değil mi? Neden Mihalıççık MHP’ye verildi? Cumhur İttifakı’nın adayı Haydar Çorum değil mi? Biz Cumhur İttifakı’na dahilsen neden Mihalıççık’ta MHP aday çıkarıyor? Biz anket çalışması yaptık. Haydar Çorum yüzde 70 ile kazanıyor. Başarılı bir belediye başkanı. Yılmaz Büyükerşen ile hareket ediyor deniyor. Ama Haydar Başkan’ın tek amacı ilçeye hizmet gelmesi. Büyükşehir belediyesi yolları yapıyor mu? Yapıyor.” diye konuştu.      
DSP Eskişehir İl Başkanı Erdoğan Dilek, Cumhur İttifakı’nın Mihalıççık ilçesini MHP’ye vermesine tepki göstererek “Biz Cumhur İttifakı’nda değil miyiz?” dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Eskişehir İl Başkanı Erdoğan Dilek, Eskişehir.net’e konuştu. Yerel seçimlerde aday çıkarma konusunda henüz netleşmiş bir durum olmadığını söyleyen Dilek, genel merkezler bazında AK Parti ve DSP görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

Şu an için Eskişehir’de 14 ilçede ve büyükşehirde aday çıkaracakmış gibi çalıştıklarını ifade eden Dilek, Eskişehir merkezde belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı sayısının 72, ilçeler dahil bu sayının 114 olduğunu kaydetti. 

 

AKP, CHP’li belediyelerin olduğu yerde DSP aday çıkarsın istiyor

AK Parti Genel Merkezi’nin CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde DSP’nin aday çıkarması yönünde tavrının olduğunu söyleyen Dilek, “Genel merkezler hala görüşüyor. Tam olarak netleşmiş bir durum yok. Önümüzdeki günlerde belli olur. DSP tabanı kendi bağımsız adaylarımızla seçime girmemizi istiyor” dedi.

 

Mihalıççık neden MHP’ye verildi?

Cumhur İttifakı’nın Eskişehir’de aralarında Mihalıççık’ın da olduğu 4 ilçeyi MHP’ye vermesine tepki gösteren Dilek, “ DSP de Cumhur İttifakı’na dahil değil mi? Neden Mihalıççık MHP’ye verildi? Cumhur İttifakı’nın adayı Haydar Çorum değil mi? Biz Cumhur İttifakı’na dahilsen neden Mihalıççık’ta MHP aday çıkarıyor? Biz anket çalışması yaptık. Haydar Çorum yüzde 70 ile kazanıyor. Başarılı bir belediye başkanı. Yılmaz Büyükerşen ile hareket ediyor deniyor. Ama Haydar Başkan’ın tek amacı ilçeye hizmet gelmesi. Büyükşehir belediyesi yolları yapıyor mu? Yapıyor.” diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.