LÖSEV

DSP Genel Başkanı Aksakal’ın Milletvekili adaylığına itiraz edildi!

Siyaset 10.04.2023 - 19:53, Güncelleme: 10.04.2023 - 20:00
 

DSP Genel Başkanı Aksakal’ın Milletvekili adaylığına itiraz edildi!

AKP listesinden milletvekili adayı gösterilen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Yardımcıları Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal'ın adaylıklarına itiraz edildi.

2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu’nun Siyasi Partilerin Adayları ve Bağımsız Adaylar başlıklı 16. Maddesine, 13.03.2018 tarih ve 7102 sayılı Kanun’un 16 maddesiyle eklenen hüküm gereği Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal’ın milletvekili adaylığına itiraz edildi. DSP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Üyesi Ş. Erdinç Özdil tarafından Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na verilen dilekçede, “Demokratik Sol Parti, Parti Meclisi en son toplantısında seçimlere katılma kararı almasına rağmen Parti Yetkilileri milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim etmeyerek partiyi seçime sokmama iradelerini ortaya koymuşlardır. Bunu mukabil Partinin Genel Başkanı Mehmet Önder Aksakal, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal başka parti olan Ak Parti listelerinden milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu’nun 26. Maddesi hükmü gereği partilerinden istifa etmeyen ve partinin yetkili organı olan Parti Meclisinden başkaca bir partiden aday olabilmeleri için muvafakat almayan Mehmet Önder Aksakal, Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal hakkında milletvekili adaylıklarının düşürülmesi için Yüksek Seçim Kurulu’nun toplanarak karar vermesi hususunu bilgilerinize arz ederim” denildi.        
AKP listesinden milletvekili adayı gösterilen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Yardımcıları Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal'ın adaylıklarına itiraz edildi.

2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu’nun Siyasi Partilerin Adayları ve Bağımsız Adaylar başlıklı 16. Maddesine, 13.03.2018 tarih ve 7102 sayılı Kanun’un 16 maddesiyle eklenen hüküm gereği Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal’ın milletvekili adaylığına itiraz edildi.

DSP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Üyesi Ş. Erdinç Özdil tarafından Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na verilen dilekçede, “Demokratik Sol Parti, Parti Meclisi en son toplantısında seçimlere katılma kararı almasına rağmen Parti Yetkilileri milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim etmeyerek partiyi seçime sokmama iradelerini ortaya koymuşlardır. Bunu mukabil Partinin Genel Başkanı Mehmet Önder Aksakal, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal başka parti olan Ak Parti listelerinden milletvekili adayı olarak gösterilmiştir.

2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu’nun 26. Maddesi hükmü gereği partilerinden istifa etmeyen ve partinin yetkili organı olan Parti Meclisinden başkaca bir partiden aday olabilmeleri için muvafakat almayan Mehmet Önder Aksakal, Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal hakkında milletvekili adaylıklarının düşürülmesi için Yüksek Seçim Kurulu’nun toplanarak karar vermesi hususunu bilgilerinize arz ederim” denildi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.