LÖSEV

DEVA Partisi'nden 20 bin kişi istifa edip CHP’ye üye olacak!

Siyaset 26.10.2023 - 14:47, Güncelleme: 26.10.2023 - 14:47
 

DEVA Partisi'nden 20 bin kişi istifa edip CHP’ye üye olacak!

DEVA Partisi üyeleri, genel merkez yönetimine güvenlerinin kalmadığını ifade ederek ayrılıyor. Partililer, örgütü ‘küçük AKP’ olmakla suçluyor…

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, İstanbul'un 13 ilçesinde 7'si DEVA Partisi kurucu ilçe başkanı, 6'sı halen görevde olan ilçe başkanları, yönetim kurullarıyla birlikte istifa etti. Yaklaşık 500 kişinin istifasından sonra, 18 Kasım'da 20 bin kişinin daha istifa edip büyük bir olasılıkla CHP’ye katılacakları belirtildi.   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen cumartesi günü, CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin, İl Başkanı Özgür Çelik'le birlikte, eski ve halen görevde bulunan DEVA ilçe başkanlarıyla Halis Kahriman'ın ofisinde bir araya geldi. Partilerinden rahatsızlıklarını dile getiren DEVA üyeleri, parti yöneticilerine güvenlerinin kalmadığını, sadece AKP’den ayrılanların milletvekili yapıldığını, bu yüzden DEVA'nın “Küçük AKP”ye dönüştüğünü, biat kültürünün uygulandığını öne sürdüler.   Ali Bey'le görüşürüm Görüşme sırasında, DEVA'lı başkanlar, “Kurultay nasıl sonuçlanır?” sorusunu da yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Bir sorun yok. Genel başkanlığı alırım” dedi. Kılıçdaroğlu, başka bir siyasi partiden CHP'ye katılmak isteyenler olunca bu durumu o partinin genel başkanıyla önceden konuştuğunu söyledi, katılımdan önce DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ı da bilgilendireceğini kaydetti. DEVA Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, böyle bir bilgilendirme olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun siyasi nezaketsizlik yaptığını, Babacan'ın da çok üzüldüğünü anlattı. DEVA Partisi Esenyurt İlçe Kurucu Başkanı Halis Kahriman, seçimle gelmesi için çaba göstermelerine rağmen 3.5 yıldır il başkanlığının atamayla yönetildiğini belirtti, kendilerine görüşme sırasında herhangi bir vaatte bulunulmadığını, parti yönetimine güvenleri kalmadığı için istifa ettiklerini anlattı. Kahriman, 45 bin üyeden 20 bininin istifasını beklediklerini kaydetti.   Sarıgül ve Tekin yürütüyor Kılıçdaroğlu, İstanbul'da AKP'li 6 isimle, İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden bazı isimlerle de görüştü. Görüşmelere Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, eski milletvekili Gürsel Tekin aracılık etti. CHP'yi “Baba evi” olarak tanımlayan Sarıgül ve Tekin'e partiye katılmak için çok sayıda başvuru yapıldı.       Yazık yakışmadı Kemal Bey! DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi'nin İstanbul ilçe başkanlarıyla yaptığı gizli görüşmeye tepki gösterdi. Şahin, sosyal medya hesabından, “Yazık! Yakışmadı Kemal Bey!” mesajını paylaştı. Şahin, T24'e yaptığı açıklamada da “Ali Bey de inanamadı, üzüldü bu hadiseye. Ali Bey'inki elbette ki Kemal Bey açısından bir hayal kırıklığıdır. Bir lider, sesli olarak bir hayal kırıklığı der mi, demez ama benim gördüğüm üzüldü bu hadiseye” dedi.    
DEVA Partisi üyeleri, genel merkez yönetimine güvenlerinin kalmadığını ifade ederek ayrılıyor. Partililer, örgütü ‘küçük AKP’ olmakla suçluyor…

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, İstanbul'un 13 ilçesinde 7'si DEVA Partisi kurucu ilçe başkanı, 6'sı halen görevde olan ilçe başkanları, yönetim kurullarıyla birlikte istifa etti. Yaklaşık 500 kişinin istifasından sonra, 18 Kasım'da 20 bin kişinin daha istifa edip büyük bir olasılıkla CHP’ye katılacakları belirtildi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen cumartesi günü, CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin, İl Başkanı Özgür Çelik'le birlikte, eski ve halen görevde bulunan DEVA ilçe başkanlarıyla Halis Kahriman'ın ofisinde bir araya geldi. Partilerinden rahatsızlıklarını dile getiren DEVA üyeleri, parti yöneticilerine güvenlerinin kalmadığını, sadece AKP’den ayrılanların milletvekili yapıldığını, bu yüzden DEVA'nın “Küçük AKP”ye dönüştüğünü, biat kültürünün uygulandığını öne sürdüler.

 

Ali Bey'le görüşürüm

Görüşme sırasında, DEVA'lı başkanlar, “Kurultay nasıl sonuçlanır?” sorusunu da yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Bir sorun yok. Genel başkanlığı alırım” dedi. Kılıçdaroğlu, başka bir siyasi partiden CHP'ye katılmak isteyenler olunca bu durumu o partinin genel başkanıyla önceden konuştuğunu söyledi, katılımdan önce DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ı da bilgilendireceğini kaydetti. DEVA Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, böyle bir bilgilendirme olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun siyasi nezaketsizlik yaptığını, Babacan'ın da çok üzüldüğünü anlattı.

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Kurucu Başkanı Halis Kahriman, seçimle gelmesi için çaba göstermelerine rağmen 3.5 yıldır il başkanlığının atamayla yönetildiğini belirtti, kendilerine görüşme sırasında herhangi bir vaatte bulunulmadığını, parti yönetimine güvenleri kalmadığı için istifa ettiklerini anlattı. Kahriman, 45 bin üyeden 20 bininin istifasını beklediklerini kaydetti.

 

Sarıgül ve Tekin yürütüyor

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da AKP'li 6 isimle, İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden bazı isimlerle de görüştü. Görüşmelere Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, eski milletvekili Gürsel Tekin aracılık etti. CHP'yi “Baba evi” olarak tanımlayan Sarıgül ve Tekin'e partiye katılmak için çok sayıda başvuru yapıldı.

 

 

 

Yazık yakışmadı Kemal Bey!

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Kılıçdaroğlu'nun DEVA Partisi'nin İstanbul ilçe başkanlarıyla yaptığı gizli görüşmeye tepki gösterdi. Şahin, sosyal medya hesabından, “Yazık! Yakışmadı Kemal Bey!” mesajını paylaştı. Şahin, T24'e yaptığı açıklamada da “Ali Bey de inanamadı, üzüldü bu hadiseye. Ali Bey'inki elbette ki Kemal Bey açısından bir hayal kırıklığıdır. Bir lider, sesli olarak bir hayal kırıklığı der mi, demez ama benim gördüğüm üzüldü bu hadiseye” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.