LÖSEV

Destici: “Memur ve emekliler seyyanen zamlarla desteklenmelidir”

Ekonomi 18.08.2023 - 00:04, Güncelleme: 18.08.2023 - 00:04
 

Destici: “Memur ve emekliler seyyanen zamlarla desteklenmelidir”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Düşük ücretli memur ve emeklilerimizi seyyanen verilecek ilave zamlarla desteklemelidir” diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı açıklamada: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bu yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e, 2024 için yüzde 8,8'den yüzde 33'e yükseltti. 2025 yıl sonu tahminini ise yüzde 15 olarak belirledi. O halde, 22 Ağustos’ta yapılacak görüşmede hükümet memura ve memur emeklisine, “2024 ve 2025 yılı için MB’nin açıkladığı tahmini enflasyon rakamlarının üstünde bir artış ve en az +%10 refah payı içeren bir teklifte bulunmalıdır”. Ayrıca ücret ve gelir dağılımında yeni adaletsizliklerin oluşmaması için de düşük ücretli memur ve emeklilerimizi seyyanen verilecek ilave zamlarla desteklemelidir.” ifadelerini kullandı.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Düşük ücretli memur ve emeklilerimizi seyyanen verilecek ilave zamlarla desteklemelidir” diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı açıklamada: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bu yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e, 2024 için yüzde 8,8'den yüzde 33'e yükseltti. 2025 yıl sonu tahminini ise yüzde 15 olarak belirledi.

O halde, 22 Ağustos’ta yapılacak görüşmede hükümet memura ve memur emeklisine, “2024 ve 2025 yılı için MB’nin açıkladığı tahmini enflasyon rakamlarının üstünde bir artış ve en az +%10 refah payı içeren bir teklifte bulunmalıdır”.

Ayrıca ücret ve gelir dağılımında yeni adaletsizliklerin oluşmaması için de düşük ücretli memur ve emeklilerimizi seyyanen verilecek ilave zamlarla desteklemelidir.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.