LÖSEV

Deprem Öyküleri yarışmasına Ağbaba’dan tepki: Acıların yarışması olmaz

Gündem 16.11.2023 - 20:19, Güncelleme: 16.11.2023 - 20:25
 

Deprem Öyküleri yarışmasına Ağbaba’dan tepki: Acıların yarışması olmaz

İnönü Üniversitesi'nin para ödüllü 'Deprem Öyküleri' yarışmasına Veli Ağbaba "Bu şekilde bir yarışmanın düzenlenmesi utanç verici, üzücü ve kabul edilemez" dedi

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve halen enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Malatya’da, İnönü Üniversitesi tarafından ‘Deprem Öyküleri’ adıyla ödüllü öykü yarışması düzenlenecek. Üniversitenin düzenleyeceği yarışmaya tepki gösteren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Deprem ile ilgili bu şekilde bir yarışmanın düzenlenmesini utanç verici, üzücü ve kabul edilemez” dedi. Enkaz kaldırma çalışmalarının halen devam ettiği ve temiz içme suyuna erişim problemi süren Malatya’da, İnönü Üniversitesi tarafından ‘Deprem Öyküleri’ yarışması düzenleniyor. 30’a yakın akademisyen ve yazar da bu yarışmada seçici kurulda yer alıyor.     ACILAR HÂLÂ TAZE Üniversitenin yaptığı yarışmanın utanç verici olduğunu belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen 11 ilin başında gelen Malatya'da bulunan İnönü Üniversitesi tarafından ‘Deprem Öyküleri' yarışması düzenlendiği kamuoyuna açıklandı. Acıları halen taze, hayatı halen normale dönmemiş bir kentin insanları ancak bu kadar kırılabilir” dedi. Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite rektörünün, akademisyenlerin, yazarların jüri üyesi olduğu yarışmada bir de ödül konulmuş. Yani acınızı anlatın, kim en iyi anlatırsa o para ödülünü alacak deniliyor. Depreme ve depremden etkilenen depremzedelere çirkin bir bakış açısı. Oysa ki 65 öğrencisi ve 7 personelini kaybeden İnönü Üniversitesi’nin ismini acıların yarıştırılmasında değil deprem ile ilgili bilimsel çalışmalarda duymak isterdik. Deprem ile ilgili bu şekilde bir yarışmanın düzenlenmesini utanç verici, üzücü ve kabul edilemez değerlendiriyorum.”    
İnönü Üniversitesi'nin para ödüllü 'Deprem Öyküleri' yarışmasına Veli Ağbaba "Bu şekilde bir yarışmanın düzenlenmesi utanç verici, üzücü ve kabul edilemez" dedi

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve halen enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Malatya’da, İnönü Üniversitesi tarafından ‘ Deprem Öyküleri’ adıyla ödüllü öykü yarışması düzenlenecek. Üniversitenin düzenleyeceği yarışmaya tepki gösteren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Deprem ile ilgili bu şekilde bir yarışmanın düzenlenmesini utanç verici, üzücü ve kabul edilemez” dedi.

Enkaz kaldırma çalışmalarının halen devam ettiği ve temiz içme suyuna erişim problemi süren Malatya’da, İnönü Üniversitesi tarafından ‘ Deprem Öyküleri’ yarışması düzenleniyor. 30’a yakın akademisyen ve yazar da bu yarışmada seçici kurulda yer alıyor.

 

 

ACILAR HÂLÂ TAZE

Üniversitenin yaptığı yarışmanın utanç verici olduğunu belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen 11 ilin başında gelen Malatya'da bulunan İnönü Üniversitesi tarafından ‘ Deprem Öyküleri' yarışması düzenlendiği kamuoyuna açıklandı. Acıları halen taze, hayatı halen normale dönmemiş bir kentin insanları ancak bu kadar kırılabilir” dedi.

Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:Üniversite rektörünün, akademisyenlerin, yazarların jüri üyesi olduğu yarışmada bir de ödül konulmuş. Yani acınızı anlatın, kim en iyi anlatırsa o para ödülünü alacak deniliyor. Depreme ve depremden etkilenen depremzedelere çirkin bir bakış açısı. Oysa ki 65 öğrencisi ve 7 personelini kaybeden İnönü Üniversitesi’nin ismini acıların yarıştırılmasında değil deprem ile ilgili bilimsel çalışmalarda duymak isterdik. Deprem ile ilgili bu şekilde bir yarışmanın düzenlenmesini utanç verici, üzücü ve kabul edilemez değerlendiriyorum.”

 

 

Malatya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.