LÖSEV

DEPOLARI DOLDURUN! Benzin ve motorine dev zam geliyor!

Ekonomi 08.06.2023 - 09:53, Güncelleme: 08.06.2023 - 09:56
 

DEPOLARI DOLDURUN! Benzin ve motorine dev zam geliyor!

Akaryakıt sektörü kaynakları, Cuma günü itibarıyla benzin ve motorine zam geleceğini duyurdu. Araç sahiplerinin zam öncesi depolarını doldurmaları önerildi.

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Doların 23 TL’yi aşması, zammın en büyük nedenlerinden biri. Cuma gününden itibaren benzinin litre fiyatı 2,35 TL, motorinin litre fiyatı ise 1,25 TL artacak. Bu zamla birlikte benzin ve motorin fiyatları 20 liranın üzerine çıkacak. Yakıt fiyatlarının artmasının nedenleri arasında küresel petrol fiyatları ve vergiler de yer alıyor. Bu artış, tüketicileri ve akaryakıtın etkilediği tüm sektörleri olumsuz yönde etkileyecek.   3 büyük şehirde akaryakıt fiyatları şöyle olacak: İstanbul Avrupa yakası 23,74 TL, Ankara 24,09 TL, İzmir 24,13 TL.      
Akaryakıt sektörü kaynakları, Cuma günü itibarıyla benzin ve motorine zam geleceğini duyurdu. Araç sahiplerinin zam öncesi depolarını doldurmaları önerildi.

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Doların 23 TL’yi aşması, zammın en büyük nedenlerinden biri.

Cuma gününden itibaren benzinin litre fiyatı 2,35 TL, motorinin litre fiyatı ise 1,25 TL artacak. Bu zamla birlikte benzin ve motorin fiyatları 20 liranın üzerine çıkacak.

Yakıt fiyatlarının artmasının nedenleri arasında küresel petrol fiyatları ve vergiler de yer alıyor. Bu artış, tüketicileri ve akaryakıtın etkilediği tüm sektörleri olumsuz yönde etkileyecek.

 

3 büyük şehirde akaryakıt fiyatları şöyle olacak:

İstanbul Avrupa yakası 23,74 TL,

Ankara 24,09 TL,

İzmir 24,13 TL.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.