LÖSEV

Cumhur İttifakı’nın ortağı HÜDA-PAR: "Özerklik tartışılabilmelidir!"

Siyaset 26.12.2023 - 14:44, Güncelleme: 26.12.2023 - 14:44
 

Cumhur İttifakı’nın ortağı HÜDA-PAR: "Özerklik tartışılabilmelidir!"

TBMM’ye AKP listelerinden giren HÜDAPAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı özerklik açıklamasıyla tepki çekti.

TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen bütçe görüşmelerinde konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu kullandığı ifadelerle tepki çekti. Yapıcıoğlu, "Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz. Tamam mı? Siz eğer, lütfen... Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok, kendinize yakışanı yapıyorsunuz" dedi.   Tansiyon yükseldi: Utanç duyuyorum Yapıcıoğlu'nun açıklamalarına CHP sıralarından tepki geldi CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır "Son söz konuştuktan sonra bizimdir. Ben ona bir dakika cevap vereceğim. Bunu konuşan insanlar bu ülkede ne ilan ediliyor ve bu bütçeyi savunmayı bu beyefendiye bırakıyorlar. Ben bundan utanç duyuyorum dedim" ifdelerini kullandı.   Adalet Bakanı açıklama yaptı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada Zekeriya Yapıcıoğlu'nun federasyon ifadeleri üzerine sorulan soruya "Değiştirilemez maddelerin tartışılması söz konusu olamaz. Böyle bir şey söz konusu değildir." cevabını verdi.      
TBMM’ye AKP listelerinden giren HÜDAPAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı özerklik açıklamasıyla tepki çekti.

TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen bütçe görüşmelerinde konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu kullandığı ifadelerle tepki çekti.

Yapıcıoğlu, "Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz. Tamam mı? Siz eğer, lütfen... Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok, kendinize yakışanı yapıyorsunuz" dedi.

 

Tansiyon yükseldi: Utanç duyuyorum

Yapıcıoğlu'nun açıklamalarına CHP sıralarından tepki geldi CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır "Son söz konuştuktan sonra bizimdir. Ben ona bir dakika cevap vereceğim. Bunu konuşan insanlar bu ülkede ne ilan ediliyor ve bu bütçeyi savunmayı bu beyefendiye bırakıyorlar. Ben bundan utanç duyuyorum dedim" ifdelerini kullandı.

 

Adalet Bakanı açıklama yaptı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada Zekeriya Yapıcıoğlu'nun federasyon ifadeleri üzerine sorulan soruya "Değiştirilemez maddelerin tartışılması söz konusu olamaz. Böyle bir şey söz konusu değildir." cevabını verdi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.