LÖSEV

CHP Genel Başkanlık seçimi ikinci tur sonunda belli olacak

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 04.11.2023 - 23:43, Güncelleme: 05.11.2023 - 01:56
 

CHP Genel Başkanlık seçimi ikinci tur sonunda belli olacak

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda salt çoğunluk oyunu her iki aday da alamadı ve seçim ikinci tura kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kongresi'nde yarışan adaylardan Özgür Özel 682 delegenin oyunu alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oyda kaldı. Salt çoğunluk sayısı olan 684 oyu adaylardan hiçbirisi alamadığı için seçim ikinci tura kaldı. CHP kurultayında genel başkan seçimi salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura kaldı. İlk tur seçimde Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı, 18 oy geçersiz sayıldı, 2 delege oy kullanmadı. Saat 00.30’da başlayan ikinci tur oylama ise saat 02.30’da bitecek. İkinci tur seçimlerde de salt çoğunluk sağlanamaması durumunda seçimlerde en fazla oyu alanın kazanacağı üçüncü tur yapılacak.   ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU OYLARINI KULLANDI Genel başkan adayları Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu oylarını kullandı. Kılıçdaroğlu 1 numaralı sandıkta, Özel ise 3 numaralı sandıkta oy verdi.   ‘KILIÇDAROĞLU ÇEKİLECEK’ İDDİASINA AÇIKLAMA CHP Doğrulama isimli sosyal medya X hesabından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimden çekileceğine yönelik iddialara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “38. Olağan kurultayımız bir demokrasi şöleni olarak devam etmektedir. Genel Başkanlık seçimi, 2. tura kalmıştır. Sosyal medyada ‘Kemal Kılıçdaroğlu çekildi’ şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Seçim süreci devam etmektedir” denildi. Aynı hesaptan daha sonra bir açıklama daha yapıldı ve “Tekraren ifade ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun çekildiği iddiaları gerçekdışıdır. Kendisi, az önce oy kullanmıştır. Demokrasi şölenimiz sürmektedir. 2. Tur seçimleri devam etmektedir” denildi.    
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda salt çoğunluk oyunu her iki aday da alamadı ve seçim ikinci tura kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kongresi'nde yarışan adaylardan Özgür Özel 682 delegenin oyunu alırken,  Kemal Kılıçdaroğlu 664 oyda kaldı.

Salt çoğunluk sayısı olan 684 oyu adaylardan hiçbirisi alamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

CHP kurultayında genel başkan seçimi salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura kaldı. İlk tur seçimde Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı, 18 oy geçersiz sayıldı, 2 delege oy kullanmadı.

Saat 00.30’da başlayan ikinci tur oylama ise saat 02.30’da bitecek. İkinci tur seçimlerde de salt çoğunluk sağlanamaması durumunda seçimlerde en fazla oyu alanın kazanacağı üçüncü tur yapılacak.

 

ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU OYLARINI KULLANDI

Genel başkan adayları Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu oylarını kullandı. Kılıçdaroğlu 1 numaralı sandıkta, Özel ise 3 numaralı sandıkta oy verdi.

 

‘KILIÇDAROĞLU ÇEKİLECEK’ İDDİASINA AÇIKLAMA

CHP Doğrulama isimli sosyal medya X hesabından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimden çekileceğine yönelik iddialara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “38. Olağan kurultayımız bir demokrasi şöleni olarak devam etmektedir. Genel Başkanlık seçimi, 2. tura kalmıştır. Sosyal medyada ‘ Kemal Kılıçdaroğlu çekildi’ şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Seçim süreci devam etmektedir” denildi.

Aynı hesaptan daha sonra bir açıklama daha yapıldı ve “Tekraren ifade ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun çekildiği iddiaları gerçekdışıdır. Kendisi, az önce oy kullanmıştır. Demokrasi şölenimiz sürmektedir. 2. Tur seçimleri devam etmektedir” denildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.