LÖSEV

Bedelli askerlik yapan Fatih Erbakan'dan "Mehmetçik Gazze"ye başvurusu

Dünya 02.11.2023 - 22:13, Güncelleme: 02.11.2023 - 22:13
 

Bedelli askerlik yapan Fatih Erbakan'dan "Mehmetçik Gazze"ye başvurusu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazze'ye yardımların ulaştırılması amacıyla açılacak koridorda TSK'nın görevlendirilmesi için adım attı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması için oluşturulacak güvenlik koridorunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görevlendirilmesi konusunda TBMM Başkanlığı’na talepte bulunduklarını açıkladı.   TBMM BAŞKANLIĞI’NA DİLEKÇE  Erbakan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “En azından oradaki masum sivillere insani yardımları ulaştıralım. Bu doğrultuda Yeniden Refah Partisi Milletvekilleri olarak TBMM Başkanlığı’na bir dilekçeyle başvurduk” dedi. Dilekçede şu ifadeler yer aldı:   BİR YIL SÜREYLE GÖREVLENDİRME TALEBİ Yıllarca abluka altında yaşamaya mahkûm edilen Gazze’deki Filistin halkının İsrail saldırıları nedeniyle maruz kaldığı yoksunlukların hafifletilmesi amacıyla, Türkiye’den ve dünyadan sağlanan insanî yardımların, Türk Kızılay’ı, Filistin Kızılay’ı ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin iş birliği ile doğrudan mağdur ve muhtaç insanlara ulaştırılması için gerekli olan, karada güvenli bölge, denizde güvenlik koridoru oluşturmak üzere, Anayasanın 92’nci maddesi uyarınca, hudut, şümul ve miktarı Cumhurbaşkanı’nca belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının bir yıl süreyle Gazze’de görevlendirilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. Bu talebimizin bir an evvel Meclis’te oylanmasını ve mecliste temsil edilen tüm partilerin desteğiyle meclisimizin bu yönde bir karar almasını istiyoruz.      
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazze'ye yardımların ulaştırılması amacıyla açılacak koridorda TSK'nın görevlendirilmesi için adım attı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması için oluşturulacak güvenlik koridorunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görevlendirilmesi konusunda TBMM Başkanlığı’na talepte bulunduklarını açıkladı.

 

TBMM BAŞKANLIĞI’NA DİLEKÇE 

Erbakan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “En azından oradaki masum sivillere insani yardımları ulaştıralım. Bu doğrultuda Yeniden Refah Partisi Milletvekilleri olarak TBMM Başkanlığı’na bir dilekçeyle başvurduk” dedi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

 

BİR YIL SÜREYLE GÖREVLENDİRME TALEBİ

Yıllarca abluka altında yaşamaya mahkûm edilen Gazze’deki Filistin halkının İsrail saldırıları nedeniyle maruz kaldığı yoksunlukların hafifletilmesi amacıyla, Türkiye’den ve dünyadan sağlanan insanî yardımların, Türk Kızılay’ı, Filistin Kızılay’ı ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin iş birliği ile doğrudan mağdur ve muhtaç insanlara ulaştırılması için gerekli olan, karada güvenli bölge, denizde güvenlik koridoru oluşturmak üzere, Anayasanın 92’nci maddesi uyarınca, hudut, şümul ve miktarı Cumhurbaşkanı’nca belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının bir yıl süreyle Gazze’de görevlendirilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. Bu talebimizin bir an evvel Meclis’te oylanmasını ve mecliste temsil edilen tüm partilerin desteğiyle meclisimizin bu yönde bir karar almasını istiyoruz.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.