LÖSEV

BBP lideri Mustafa Destici, asgari ücrette tek zamma karşı çıktı

Ekonomi 01.12.2023 - 01:53, Güncelleme: 01.12.2023 - 01:53
 

BBP lideri Mustafa Destici, asgari ücrette tek zamma karşı çıktı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2024'te asgari ücretin yalnızca bir kez belirlenmesi planına karşı çıktı.

Milyonlarca vatandaşı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen asgari ücret görüşmeleri aralık ayında başlayacak. Gelecek yıl için yalnızca bir kez asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında, asgari ücret rakamlarının enflasyonun altında olmaması gerektiğine dikkat çekti. BBP lideri Destici, son 6 aylık enflasyonun yüzde 45'e çıktığı varsayıldığında, bu rakamın verilmesi ve bunun üstüne de yüzde 10'un altında olmayan refah payının ödenmesi gerektiğini belirtti. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şu açıklamalarda bulundu: "Enflasyonun yüzde 60-70'lerde olduğu ülkemizde, yılda bir kez asgari ücret tespit edilmesine geri dönmek, işçinin emeğine, alın terine haksızlıktır. Onları bir yıl ocakta belirlenen maaşa mahkum etmek doğru değildir. 2024'te tahmini öngörülen enflasyon yüzde 50 bile olsa hazirana geldiğimizde asgari ücretlinin maaşı yüzde 25 eksilmiş olacak, onun için temmuzda mutlaka yeniden tespit edilmelidir, asgari ücret tek haneye düşene kadar yani yüzde 10'un altına düşene kadar."    
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2024'te asgari ücretin yalnızca bir kez belirlenmesi planına karşı çıktı.

Milyonlarca vatandaşı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen asgari ücret görüşmeleri aralık ayında başlayacak. Gelecek yıl için yalnızca bir kez asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında, asgari ücret rakamlarının enflasyonun altında olmaması gerektiğine dikkat çekti.

BBP lideri Destici, son 6 aylık enflasyonun yüzde 45'e çıktığı varsayıldığında, bu rakamın verilmesi ve bunun üstüne de yüzde 10'un altında olmayan refah payının ödenmesi gerektiğini belirtti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şu açıklamalarda bulundu: "Enflasyonun yüzde 60-70'lerde olduğu ülkemizde, yılda bir kez asgari ücret tespit edilmesine geri dönmek, işçinin emeğine, alın terine haksızlıktır. Onları bir yıl ocakta belirlenen maaşa mahkum etmek doğru değildir. 2024'te tahmini öngörülen enflasyon yüzde 50 bile olsa hazirana geldiğimizde asgari ücretlinin maaşı yüzde 25 eksilmiş olacak, onun için temmuzda mutlaka yeniden tespit edilmelidir, asgari ücret tek haneye düşene kadar yani yüzde 10'un altına düşene kadar."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.