LÖSEV

Av. İste: Önceki hükümete iftira atmak nasıl bir ahlaktır, acizliktir?

Gündem 18.02.2023 - 22:23, Güncelleme: 18.02.2023 - 22:34
 

Av. İste: Önceki hükümete iftira atmak nasıl bir ahlaktır, acizliktir?

"Rahmetli Ecevit 99 depremi olunca felaket bölgesine gidememişti" diyen Hulki Cevizoğlu'na, bir tepki de DSP Genel Başkan Yardımcısı Av. Onur İste’den geldi.

"Adam zamanında DSP'den milletvekili olmak istemiş olamamış, ikbal istemiş alamamış, 2007'de DSP fedakarlık yaptığı esnada oyları nasıl böldüğünü herkes biliyor." diyen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Av. Onur İste'nin yaptığı açıklama şöyle:   Deprem sürecine hazırsızlık konusundaki ihmalleri ve organizasyonsuzluğu örtmek için, 24 yıl önceki hükümete iftira atmak nasıl bir ahlaktır, acizliktir?   Bülent Ecevit'in başbakanı olduğu hükümet 99 depreminde daha üç aylık bir hükümetti. Velev ki devlet o gün deprem bölgesine erişememiş olsun, bundan dolayı DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti suçlanamazdı. Kaldı ki dönemin başbakanı merhum Bülent Ecevit olay günü deprem bölgesindeydi. İletişim hatlarındaki arıza nedeniyle TRT üzerinden tüm kamu kurumlarına talimat yağdırdı. Arşivler duruyor. Bu konunun en büyük şahitlerinden biri sn. Devlet Bahçeli'dir. Kendisi de başbakan yardımcısı olarak deprem bölgesindeydi. Şu andaki teknolojik imkanlar varken bile üç gün organize olma güçlüğü yaşamış bir yönetim anlayışından bahsediyoruz. Yaraları el birliğiyle sarmaya çalışırken, bugünkü taksiri gözden kaçırmak için 24 yıl öncesine pislemek nedir?   Siz yakında Fatih Sultan Mehmet'i de cep telefonu kullanmadığı için suçlarsınız. Ne saçmalık bu! Adam zamanında DSP'den milletvekili olmak istemiş olamamış, ikbal istemiş alamamış, 2007'de DSP fedakarlık yaptığı esnada oyları nasıl böldüğünü herkes biliyor. Şimdi ise "öbür yandan olur mu?" diyor, geçmişinde kendisini sevmişlere sallıyor. 2007 öncesindeki geçmişine yakışan özür dileme erdemliliğini göstermektir. 2007 sonrası için yorum yapmak istemiyorum.   17 Ağustos depreminin birinci günü gazeteci Devrim Gürkan, Merhum Başbakan Bülent Ecevit ile deprem bölgesinde röportaj yapmıştı.      
"Rahmetli Ecevit 99 depremi olunca felaket bölgesine gidememişti" diyen Hulki Cevizoğlu'na, bir tepki de DSP Genel Başkan Yardımcısı Av. Onur İste’den geldi.

"Adam zamanında DSP'den milletvekili olmak istemiş olamamış, ikbal istemiş alamamış, 2007'de DSP fedakarlık yaptığı esnada oyları nasıl böldüğünü herkes biliyor." diyen Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Av. Onur İste'nin yaptığı açıklama şöyle:

 

Deprem sürecine hazırsızlık konusundaki ihmalleri ve organizasyonsuzluğu örtmek için, 24 yıl önceki hükümete iftira atmak nasıl bir ahlaktır, acizliktir?

 

  1. Bülent Ecevit'in başbakanı olduğu hükümet 99 depreminde daha üç aylık bir hükümetti. Velev ki devlet o gün deprem bölgesine erişememiş olsun, bundan dolayı DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti suçlanamazdı.
  2. Kaldı ki dönemin başbakanı merhum Bülent Ecevit olay günü deprem bölgesindeydi. İletişim hatlarındaki arıza nedeniyle TRT üzerinden tüm kamu kurumlarına talimat yağdırdı. Arşivler duruyor.
  3. Bu konunun en büyük şahitlerinden biri sn. Devlet Bahçeli'dir. Kendisi de başbakan yardımcısı olarak deprem bölgesindeydi.
  4. Şu andaki teknolojik imkanlar varken bile üç gün organize olma güçlüğü yaşamış bir yönetim anlayışından bahsediyoruz. Yaraları el birliğiyle sarmaya çalışırken, bugünkü taksiri gözden kaçırmak için 24 yıl öncesine pislemek nedir?

 

Siz yakında Fatih Sultan Mehmet'i de cep telefonu kullanmadığı için suçlarsınız. Ne saçmalık bu!

Adam zamanında DSP'den milletvekili olmak istemiş olamamış, ikbal istemiş alamamış, 2007'de DSP fedakarlık yaptığı esnada oyları nasıl böldüğünü herkes biliyor.

Şimdi ise "öbür yandan olur mu?" diyor, geçmişinde kendisini sevmişlere sallıyor.

2007 öncesindeki geçmişine yakışan özür dileme erdemliliğini göstermektir. 2007 sonrası için yorum yapmak istemiyorum.

 

Bülent Ecevit ve gazeteci Devrim Gürkan

17 Ağustos depreminin birinci günü gazeteci Devrim Gürkan, Merhum Başbakan Bülent Ecevit ile deprem bölgesinde röportaj yapmıştı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.