LÖSEV

AKP’li isimden Arapça bilmeyen DİB Başkanı Ali Erbaş'a istifa çağrısı!

Gündem 26.04.2024 - 12:49, Güncelleme: 26.04.2024 - 12:49
 

AKP’li isimden Arapça bilmeyen DİB Başkanı Ali Erbaş'a istifa çağrısı!

DİB Başkanı Ali Erbaş, Bağdat ziyaretinde muhabirin Arapça sorusunu anlamayıp Türkçe çeviri istemişti. DİB Başkanı Ali Erbaş’a, AKP içinden istifa çağrısı geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyaretinde beraber gittiği Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Ali Erbaş Arapça soruyu anlamayıp Türkçe’ye çevrilmesini istedi. Ali Erbaş, tercüme sonrası soruyu yine Türkçe cevapladı. Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde bulunan biyografisinde ise iyi derecede Arapça ve Fransızca bildiği yazıyordu. Yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Ali Erbaş’ı istifaya davet etti.   Birinci, söz konusu paylaşımında, öz geçmişinde Arapça biliyor ibaresi olan ve fakat Arapça bilmeyen bir Diyanet İşleri Başkanının koltuğu boşaltması gerektiği kanaatinde olduğu belirtti. Birinci, istifa çağrısında bulunduğu paylaşımın devamında Ali Erbaş’ı neden istifaya davet ettiğini şu ifadelerle aktardı:   “İki vechi ile: 1- Özgeçmiş gerçeğe uygun değil. (Efendimiz mümin yalan söylemez buyurur) 2- İslam ve İslam fıkhı ile uğraşan, fetva makamına başkanlık eden bir şahsın Arapça bilmemesi düşünülemez. Zira Kur'an Arapçadır.”      
DİB Başkanı Ali Erbaş, Bağdat ziyaretinde muhabirin Arapça sorusunu anlamayıp Türkçe çeviri istemişti. DİB Başkanı Ali Erbaş’a, AKP içinden istifa çağrısı geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyaretinde beraber gittiği Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Ali Erbaş Arapça soruyu anlamayıp Türkçe’ye çevrilmesini istedi.

Ali Erbaş, tercüme sonrası soruyu yine Türkçe cevapladı. Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde bulunan biyografisinde ise iyi derecede Arapça ve Fransızca bildiği yazıyordu.

Yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Ali Erbaş’ı istifaya davet etti.

 

Birinci, söz konusu paylaşımında, öz geçmişinde Arapça biliyor ibaresi olan ve fakat Arapça bilmeyen bir Diyanet İşleri Başkanının koltuğu boşaltması gerektiği kanaatinde olduğu belirtti.

Birinci, istifa çağrısında bulunduğu paylaşımın devamında Ali Erbaş’ı neden istifaya davet ettiğini şu ifadelerle aktardı:

 

“İki vechi ile:

1- Özgeçmiş gerçeğe uygun değil. (Efendimiz mümin yalan söylemez buyurur)

2- İslam ve İslam fıkhı ile uğraşan, fetva makamına başkanlık eden bir şahsın Arapça bilmemesi düşünülemez. Zira Kur'an Arapçadır.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.