LÖSEV

17 Ağustos Depremi, 24. yılında Sarıyer’de deprem tatbikatı ile anıldı

Gündem 17.08.2023 - 15:15, Güncelleme: 17.08.2023 - 15:26
 

17 Ağustos Depremi, 24. yılında Sarıyer’de deprem tatbikatı ile anıldı

“17 Ağustos”un 24. yılında Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekipleri’nin yönlendirmeleri ile Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde tatbikat gerçekleştirildi.

Sarıyer Belediyesi Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde düzenlediği deprem tatbikatı ile hem yıllar önce orada hayatını kaybeden insanlarımızı andı hem de Sarıyerlileri deprem konusunda bilinçlendirdi.     18 binden fazla canın yitirilmesine neden olan depremin üzerinden yıllar geçmiş olsa da acılar hep taze kaldı. Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekipleri ve Ambulans Birimi’nin tatbikat senaryosu doğrultusunda, vatandaşların binadan tahliye edilmesi, deprem sırasında çıkan yangınlardan etkilenen ve göçük altında kalan vatandaşların kurtarılması ve olay yerinde sağlık ekiplerince müdahale edilmesi uygulamaları yapıldı.      “Afet anında ve sonrasında neler yapılmalı?” Tatbikat alanında belediye ekiplerine ait olan ve olası afet durumlarında kullanılacak olan ekipmanların halka tanıtıldığı programda Sarıyer’in mahallelerine yerleştirilmiş olan konteynerler yer aldı.     Afet anında ve sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı programda deprem sonrası oluşabilecek yangınlar için de bir tatbikat gerçekleştirilerek katılımcılar bilgilendirildi.     Sarıyerli tüm vatandaşlar bugün saat 17.00’ye kadar Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’ne giderek Sarıyer Belediyesi’nin deprem için yaptığı hazırlıkları inceleyip yetkililerden bilgi alabilirler.   Afet Konteynerleri Çizelgesi   Sarıyer Afet Toplanma Alanları    
“17 Ağustos”un 24. yılında Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekipleri’nin yönlendirmeleri ile Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde tatbikat gerçekleştirildi.

Sarıyer Belediyesi Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde düzenlediği deprem tatbikatı ile hem yıllar önce orada hayatını kaybeden insanlarımızı andı hem de Sarıyerlileri deprem konusunda bilinçlendirdi.

 

 

18 binden fazla canın yitirilmesine neden olan depremin üzerinden yıllar geçmiş olsa da acılar hep taze kaldı. Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekipleri ve Ambulans Birimi’nin tatbikat senaryosu doğrultusunda, vatandaşların binadan tahliye edilmesi, deprem sırasında çıkan yangınlardan etkilenen ve göçük altında kalan vatandaşların kurtarılması ve olay yerinde sağlık ekiplerince müdahale edilmesi uygulamaları yapıldı. 

 

 

“Afet anında ve sonrasında neler yapılmalı?

Tatbikat alanında belediye ekiplerine ait olan ve olası afet durumlarında kullanılacak olan ekipmanların halka tanıtıldığı programda Sarıyer’in mahallelerine yerleştirilmiş olan konteynerler yer aldı.

 

 

Afet anında ve sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı programda deprem sonrası oluşabilecek yangınlar için de bir tatbikat gerçekleştirilerek katılımcılar bilgilendirildi.

 

 

Sarıyerli tüm vatandaşlar bugün saat 17.00’ye kadar Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’ne giderek Sarıyer Belediyesi’nin deprem için yaptığı hazırlıkları inceleyip yetkililerden bilgi alabilirler.

 

Afet Konteynerleri Çizelgesi

 

Sarıyer Afet Toplanma Alanları

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.