LÖSEV

İran, insansız hava araçları ve füzelerle 'İsrail'e saldırı başlattı

Dünya 14.04.2024 - 01:28, Güncelleme: 14.04.2024 - 01:28
 

İran, insansız hava araçları ve füzelerle 'İsrail'e saldırı başlattı

İsrail medyasına göre yüzlerce İran insansız hava aracı ve füzesinin İsrail işgali altındaki bölgelere doğru gittiği bildiriliyor.

İran İslam Devrimi Muhafız Birliği (IRGC) Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, İsrail'in Suriye'deki İran büyükelçiliğine karşı işlediği kötü niyetli suça misilleme niteliğindeki tepkinin bir parçası olarak, işgal altındaki Filistin'deki İsrail mevzilerini düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle hedef aldığını duyurdu. Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, "Doğru Söz" adlı operasyonun "suçlu Siyonist rejimin cezalandırılması" kapsamında başlatıldığını duyurdu. Güç, operasyonun büyükelçiliğe saldırı da dahil olmak üzere "Siyonist rejimin sayısız şeytani suçuna yanıt olarak" geldiğini söyledi. İran Silahlı Kuvvetleri’nin diğer birimlerinin de desteklediği güçlerinin "geniş kapsamlı" askeri operasyonu başlattığı belirtildi.     Açıklamada, operasyonun Milli Güvenlik Yüksek Kurulu'nun onayı ve Genelkurmay Başkanlığı gözetiminde, İran İslam Cumhuriyeti'nin desteği, Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle gerçekleştirildiği ifade edildi. Açıklamada, "Bu operasyonun detayları yakında kahraman İran halkının ve özgür dünya halklarının dikkatini çekecektir." ifadeleri kullanıldı. (almayadeen.net)    
İsrail medyasına göre yüzlerce İran insansız hava aracı ve füzesinin İsrail işgali altındaki bölgelere doğru gittiği bildiriliyor.

İran İslam Devrimi Muhafız Birliği (IRGC) Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, İsrail'in Suriye'deki İran büyükelçiliğine karşı işlediği kötü niyetli suça misilleme niteliğindeki tepkinin bir parçası olarak, işgal altındaki Filistin'deki İsrail mevzilerini düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle hedef aldığını duyurdu.

Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, "Doğru Söz" adlı operasyonun "suçlu Siyonist rejimin cezalandırılması" kapsamında başlatıldığını duyurdu.

Güç, operasyonun büyükelçiliğe saldırı da dahil olmak üzere " Siyonist rejimin sayısız şeytani suçuna yanıt olarak" geldiğini söyledi.

İran Silahlı Kuvvetleri’nin diğer birimlerinin de desteklediği güçlerinin "geniş kapsamlı" askeri operasyonu başlattığı belirtildi.

 

 

Açıklamada, operasyonun Milli Güvenlik Yüksek Kurulu'nun onayı ve Genelkurmay Başkanlığı gözetiminde, İran İslam Cumhuriyeti'nin desteği, Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Bu operasyonun detayları yakında kahraman İran halkının ve özgür dünya halklarının dikkatini çekecektir." ifadeleri kullanıldı. (almayadeen.net)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.