Anahtar Partili Baydar'dan “Cadılar Bayramı” etkinliğine sert tepki!

Anahtar Parti Şanlıurfa İl Başkanı Metin Baydar yaptığı açıklamada, “Peygamberler Şehri Şanlıurfa’mızda milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan bu tür organizasyonları asla kabul etmiyoruz. Bu milletin bin yıllık inanç ve kültür temelleriyle hiçbir ilgisi olmayan bu yozlaşmış anlayış, toplumumuzun ahlaki yapısına zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

 

“Urfa maneviyatın merkezidir”

Baydar, Şanlıurfa’nın inanç, kültür ve medeniyetin simge şehirlerinden biri olduğunu belirterek, “Bu topraklar, inancın, kardeşliğin ve maneviyatın merkezidir. Bu şehirde köksüz, yabancı kültürlerin gölgesinde gerçekleştirilen hiçbir etkinlik meşru değildir. Gençlerimizi yozlaştırmaya çalışan bu tür girişimler, milletimizin değerlerine yapılan açık bir saldırıdır” dedi.

 

“İlgili kurumları göreve çağırıyoruz”

Anahtar Parti Şanlıurfa İl Başkanı Metin Baydar söz konusu etkinliğe karşı hukuki ve idari adımların atılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu tür gayri ahlaki girişimlerin tekrar yaşanmaması için Şanlıurfa Valiliği’ni ve ilgili tüm kurumları göreve davet ediyoruz. Milletimizin inançlarına, örf ve adetlerine sahip çıkmak hepimizin görevidir” açıklamasında bulundu.

Baydar, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Urfa’nın manevi iklimini zedeleyen hiçbir girişime sessiz kalmayacağız. Bizim mücadelemiz, milli ve manevi değerlerimizi koruma mücadelesidir.”