Destici: "TBMM asla ve kat'a İsveç'in NATO'ya girişine izin vermemeli"

Siyaset 28.07.2023 - 14:01, Güncelleme: 28.07.2023 - 14:05
 

Destici: "TBMM asla ve kat'a İsveç'in NATO'ya girişine izin vermemeli"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, İsveç'in NATO üyeliğine dair açıklamada bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ivedi çalışmalar yapılıp vergide adalet sisteminin kurulmasını talep ederek, özellikle akaryakıta gelen artışlarla beraber iğneden ipliğe her ürüne zam yapılmasının fiyat artışlarını tetiklediğini bildirdi. Bugün vatandaşın hayatını zorlaştırmayacak daha konforlu çözümler beklediğini ifade eden Destici, "Bütçe açıkları elbette kapatılmalı ama bu sadece örneğin dolaylı vergiler vasıtasıyla fakir, zengin ayırt etmeden vatandaşların hepsinin sırtına birden yüklenmemeli. Kimin mal varlığı daha fazlaysa o daha fazla katkı sağlamalı, daha fazla vergi ödemeli." diye konuştu.     "İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ MECLİS’TEN GEÇMEMELİ" BBP Genel Başkanı Destici, İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlıklar ve saldırılar yaşandığı dönemde İsveç'in NATO üyeliğinin söz konusu olduğuna dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya üyeliğiyle ilgili takdiri milletvekillerine bıraktığını ifade eden Destici, "Bu hal ve vaziyette elbette ki biz İsveç'in NATO'ya üyeliğinin Meclis'ten geçmemesi gerektiğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan karar tasarısının kabul edildiğini anımsatan Destici, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un "Bizi bölme amacıyla Kur'an'a karşı saygısızca eylemler yapılıyor" dediğini aktardı.     Destici, "Eğer (İsveç) Başbakanı böyle düşünecek bir noktaya gelmişse o zaman yapacağı şudur: İsveç yasalarını değiştirecek ve kutsal kitaplara ya da kutsal şahsiyetlere, bütün kutsallara saygısızlığı kendi yasalarında, anayasasında yasaklayacak ve bunlarla ilgili ağır cezalar getirecektir. Yoksa bunları söyleyip aynı şekilde eylemlere müsaade ederse o zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi asla ve kat'a İsveç'in NATO'ya girişine izin vermemelidir." şeklinde konuştu.      
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, İsveç'in NATO üyeliğine dair açıklamada bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ivedi çalışmalar yapılıp vergide adalet sisteminin kurulmasını talep ederek, özellikle akaryakıta gelen artışlarla beraber iğneden ipliğe her ürüne zam yapılmasının fiyat artışlarını tetiklediğini bildirdi.

Bugün vatandaşın hayatını zorlaştırmayacak daha konforlu çözümler beklediğini ifade eden Destici, "Bütçe açıkları elbette kapatılmalı ama bu sadece örneğin dolaylı vergiler vasıtasıyla fakir, zengin ayırt etmeden vatandaşların hepsinin sırtına birden yüklenmemeli. Kimin mal varlığı daha fazlaysa o daha fazla katkı sağlamalı, daha fazla vergi ödemeli." diye konuştu.

 

 

"İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ MECLİS’TEN GEÇMEMELİ"

BBP Genel Başkanı Destici, İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlıklar ve saldırılar yaşandığı dönemde İsveç'in NATO üyeliğinin söz konusu olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya üyeliğiyle ilgili takdiri milletvekillerine bıraktığını ifade eden Destici, "Bu hal ve vaziyette elbette ki biz İsveç'in NATO'ya üyeliğinin Meclis'ten geçmemesi gerektiğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan karar tasarısının kabul edildiğini anımsatan Destici, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un "Bizi bölme amacıyla Kur'an'a karşı saygısızca eylemler yapılıyor" dediğini aktardı.

 

 

Destici, "Eğer (İsveç) Başbakanı böyle düşünecek bir noktaya gelmişse o zaman yapacağı şudur: İsveç yasalarını değiştirecek ve kutsal kitaplara ya da kutsal şahsiyetlere, bütün kutsallara saygısızlığı kendi yasalarında, anayasasında yasaklayacak ve bunlarla ilgili ağır cezalar getirecektir. Yoksa bunları söyleyip aynı şekilde eylemlere müsaade ederse o zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi asla ve kat'a İsveç'in NATO'ya girişine izin vermemelidir." şeklinde konuştu.

 

 

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve martigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.